058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – ADO Den Haag

23 oktober 2015, 10:20

Vorig seizoen lukte het SC Cambuur om ADO Den Haag in eigen huis te verslaan en de historische resultaten leren ons dat dit eerder regel dan uitzondering is. Voor de 31e keer spelen de twee clubs zondag tegen elkaar in competitieverband en de statistieken wijzen uit dat de club die thuis speelt, meestal wint. Van de vijftien competitiewedstrijden die in het Cambuur Stadion werden gespeeld, won SC Cambuur elf keer, werd er slechts eenmaal gelijkgespeeld en wonnen de bezoekers uit Den Haag drie keer.

Cambuur in eigen huis op schot
Niet alleen wint SC Cambuur in Leeuwarden meestal van ADO Den Haag, de Leeuwarders zijn meestal ook op schot tegen de club uit Zuid-Holland. Van de vijftien gespeelde thuiswedstrijden kwam het geen enkele keer voor dat Cambuur niet scoorde. Daarnaast is het slechts twee keer voorgekomen dat de Leeuwarders één keer scoorden (15 januari 1984, 1-2 en 3 mei 2014, 1-2). Dat betekent dat in de andere twaalf duels Cambuur tweemaal of vaker scoorde.

Vorig seizoen
Het Eredivisietreffen tussen SC Cambuur en ADO Den Haag van vorig seizoen was er één om van te smullen. Nadat Erik Bakker SC Cambuur vlak voor rust op voorsprong zette waren de rollen tien minuten na rust volledig omgedraaid. Eerst was het spits Michiel Kramer die voor de gelijkmaker tekende en even later zette Xander Houtkoop, toen nog ADO-speler, de Hofstedelingen op 1-2.

De weer in grote getale aanwezige Cambuur-supporters voelden de wedstrijd perfect aan en gingen na de tegentreffers massaal achter de ploeg staan. En met succes. Met een onberispelijk ingeschoten penalty van Erik Bakker stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd bracht een afstandsschot van Lucas Bijker (aangeraakt door Michiel Hemmen) de verlossing; 3-2.

Heenwedstrijd
De wedstrijd in Den Haag was ondanks de kou bepaald niet saai te noemen. Binnen de minuut kon de stadionspeaker al aan de bak nadat Mike van Duinen het net had laten bollen. SC Cambuur had daarna even tijd nodig om zich te herpakken, maar deed dat in de persoon van Bartholomew Ogbeche wel degelijk.

Al mocht de ploeg van Henk de Jong maar kort genieten van de gelijke stand. Een minuut later was het namelijk aan de andere kant alweer raak. Dit keer passeerde Roland Alberg Leonard Nienhuis en keken de Leeuwarders opnieuw tegen een achterstand aan.

Lang zag het er naar uit dat SC Cambuur zonder punt(en) aan de lange terugreis naar Leeuwarden zou moeten beginnen, maar met een rake kopbal besliste Bartholomew Ogbeche anders.