058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Almere City FC

17 november 2019, 13:24

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Tot vorig seizoen verspeelde SC Cambuur voor eigen publiek nog nooit punten tegen Almere City, maar afgelopen maart wonnen de Almeerders voor het eerst in het Cambuurstadion. De tien voorgaande edities van SC Cambuur – Almere City werden wél gewonnen door de thuisploeg.

Eerste thuisnederlaag
Vorig seizoen kwam een einde aan de indrukwekkende thuisreeks van SC Cambuur tegen Almere City. De club uit Flevoland had aan één doelpunt genoeg om de volle buit mee naar huis te nemen. Stijn Meijer, inmiddels speler van Excelsior, werd de matchwinner. Hij maakte na een uur de 0-1.

De aanvaller was voor rust ook al twee dicht bij de openingstreffer. Zijn eerste poging werd met enig geluk gekeerd door Xavier Mous, die ook de tweede inzet uit zijn doel wist te houden. Bij een scrimmage wist Meijer een kwartier na rust alsnog te score. Via Sam Hendrix, Matthew Steenvoorden en Issa Kallon kreeg Cambuur in de slotfase kansen op de gelijkmaker, maar zij kregen de bal er niet in.

Verlies in Almere
Een aantal maanden voor de wedstrijd in Leeuwarden troffen SC Cambuur en Almere City elkaar in het Yanmar Stadion. Ook toen pakten de Almeerders de volle buit. De thuisploeg hield de punten in eigen huis door met 2-1 te winnen.

Het openingsdoelpunt leek na een kwartier te vallen, maar Edoardo Soleri scoorde vanuit buitenspelpositie. Door een goal van James Efmorfidis kwam Almere City na een halfuur alsnog op voorsprong. De aanvaller schoot beheerst raak op aangeven van Torino Hunte.

Door een fout van Timo Plattel kwam Cambuur vervolgens op gelijke hoogte. De doelman ving een bal niet goed, waardoor Nigel Robertha de 1-1 maakte. Xavier Mous, vorig seizoen vaak belangrijk voor Cambuur, was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Almere City. De keeper wist een houdbaar schot van Hunte niet te keren, waardoor Almere met 2-1 won.