058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Almere City FC

Historische resultaten SC Cambuur – Almere City FC

29 maart 2019, 13:23

Als resultaten uit het verleden garantie bieden voor de toekomst, dan kunnen de supporters van SC Cambuur zich opmaken voor een mooie avond. Voor eigen publiek verspeelden de Leeuwarders namelijk nog nooit punten tegen Almere City. Cambuur won de vorige tien edities en scoorde daarin dertig keer, tegenover zeven doelpunten van de bezoekers.

Tiende thuiszege
SC Cambuur boekte vorig seizoen de tiende thuiszege op Almere City. Iets meer dan een jaar geleden, op 9 maart, wonnen de Leeuwarders met 2-1. De ploeg van trainer René Hake had drie wedstrijden op rij niet gewonnen en kon zodoende een succesje wel gebruiken.

De start van de wedstrijd was goed: via Justin Mathieu kreeg de thuisploeg na een kwartier een goede mogelijkheid om de score te openen. Eerst stuitte de aanvaller op de doelman van Almere City, zijn tweede inzet werd van de lijn gehaald. Daarna kregen de bezoekers de overhand, wat na een halfuur tot de 0-1 leidde. Silvester van der Water, vorig seizoen één van de grote uitblinkers van de Eerste Divisie, soleerde door de Leeuwarder verdediging en schoot knap raak.

Een antwoord van SC Cambuur liet niet lang op zich wachten. Snel na het openingsdoelpunt kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een doelpunt van Martijn Barto. De spits kreeg met enig geluk de bal voor zijn voeten na een verkeerde aanname van Mathieu en liet Chiel Kramer kansloos. Het tweede en laatste doelpunt viel twintig minuten voor tijd. Nadat Ricardo Kip een enorme kans om zeep had geholpen, schoot Mathieu even later vanaf twintig meter de 2-1 binnen.

Nederlaag in Almere
Eerder dit seizoen keerde Cambuur met lege handen terug uit Almere. De club uit Flevoland hield de punten in eigen huis door met 2-1 te winnen.

Het openingsdoelpunt leek na een kwartier te vallen, maar Edoardo Soleri scoorde vanuit buitenspelpositie. Door een goal van James Efmorfidis kwam Almere City na een halfuur alsnog op voorsprong. De aanvaller schoot beheerst raak op aangeven van Torino Hunte. Door een fout van Timo Plattel kwam Cambuur vervolgens op gelijke hoogte. De doelman ving een bal niet goed, waardoor Nigel Robertha de 1-1 maakte. Xavier Mous, dit seizoen al zo vaak belangrijk geweest voor Cambuur, was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Almere City. De keeper wist een houdbaar schot van Hunte niet te keren, waardoor Almere met 2-1 won.

Laatste vijf onderlinge resultaten:
09-11-2018 Almere City – SC Cambuur 2-1
09-03-2018 SC Cambuur – Almere City 2-1
20-10-2017 Almere City – SC Cambuur 1-1
17-02-2017 Almere City – SC Cambuur 0-1
09-09-2016 SC Cambuur – Almere City 4-1

Foto: www.dijksfotografie.nl