058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Almere City FC

9 maart 2018, 17:30

Na de verloren uitwedstrijd tegen FC Oss speelt SC Cambuur vanavond weer een thuiswedstrijd. Te gast in het Cambuurstadion is Almere City, dat geen fijne herinneringen bewaart aan wedstrijden die in Leeuwarden gespeeld zijn. Nog nooit veroverde Almere City één of drie punten in het Cambuurstadion.

Hel van Leeuwarden
Almere City, dat vroeger onder de clubnaam FC Omniworld speelde, kwam in totaal negen keer langs in Leeuwarden. SC Cambuur won de negen wedstrijden, maakte 28 doelpunten en incasseerde slechts zes. In Almere werden de punten in het verleden wat eerlijker verdeeld. SC Cambuur won vier van de tien ontmoetingen, Almere City pakte drie keer de winst en drie maal eindigde een wedstrijd in een gelijkspel.

Venijn in de staart
Eerder dit seizoen zag het publiek in het Yanmar Stadion te Almere hoe Almere City – SC Cambuur in 1-1 eindigde. Lang zag het ernaar uit dat de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel zou eindigen, maar in de slotfase van de wedstrijd vonden beide teams toch het net.

Het was Almere City dat in de 86ste minuut de winnende treffer dacht te maken. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door doelman Erik Cummins, waardoor Dennis van der Heijden van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want een minuut later stond de 1-1 op het scorebord.

Daan Boerlage trok de stand meteen gelijk en zorgde er daarmee voor dat SC Cambuur toch nog een punt overhield aan het duel in Almere. De middenvelder ramde vanaf een kleine dertig meter de bal in de kruising.

Spetterende slotfase
Ook bij de laatste editie van SC Cambuur – Almere City werden de meeste doelpunten in de slotfase van de wedstrijd gemaakt. Vorig seizoen wonnen de Leeuwarders met 4-1 van de club uit Almere. Tot de 80ste minuut stond het nog 1-0 door een goal van Djavan Anderson. In de slotfase deden Jergé Hoefdraad, Yener Arica (Almere City), Martijn Barto en Erik Bakker nog een duit in het zakje.