058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

24 november 2017, 12:42

Kijkend naar de historische resultaten tussen SC Cambuur en FC Den Bosch, dan zijn de bezoekers uit Noord-Brabant vanavond de favoriet. Sinds het seizoen 1996/1997 stonden de teams 35 keer tegenover elkaar en FC Den Bosch kwam achttien keer als winnaar uit de strijd. SC Cambuur won elf van deze ontmoetingen. De overige zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Angstgegner
Niet alleen in Den Bosch, maar ook in Leeuwarden trekt FC Den Bosch de laatste twintig jaar aan het langste eind. Van de zestien keer dat de clubs tegenover elkaar stonden in het Cambuurstadion, won de thuisploeg slechts vijf keer. De punten werden drie keer gedeeld en FC Den Bosch won liefst acht keer in Leeuwarden.

Winst in de beker
Hoewel het seizoen slechts een aantal maanden oud is, neemt SC Cambuur het vanavond voor de tweede keer op tegen de club uit Noord-Brabant. Een maand geleden troffen de clubs elkaar in de tweede ronde van de KNVB beker. Het werd een mooie avond voor de Leeuwarders, die met 0-2 wonnen.

Het bekerduel werd in het laatste kwartier van de wedstrijd beslist. Marvin Peersman, die vorige week vrijdag ook al tegen Fortuna Sittard scoorde, opende de score nadat de verdediging van FC Den Bosch een vrije trap niet goed wegwerkte. Een paar minuten later besliste Kevin van Kippersluis de wedstrijd door raak te schieten. SC Cambuur treft in de volgende ronde, de achtste finale, de amateurs van G.V.V.V.

Vorig seizoen
SC Cambuur bewaart geen goede herinneringen aan de twee ontmoetingen met FC Den Bosch vorig seizoen. Zowel het uit- als thuisduel ging verloren. In Den Bosch eindigde de wedstrijd in 3-1, ondanks dat het SC Cambuur van Rob Maas na een uur spelen op voorsprong kwam. De 0-1 van Xander Houtkoop werd ongedaan gemaakt door Arda Havar. Daarna scoorden ook Ben Santermans en Stefano Beltrame voor de thuisploeg.

In Leeuwarden ging SC Cambuur weer verrassend onderuit. Dit keer hadden de Bosschenaren aan één doelpunt genoeg om de winst te pakken. Matchwinner werd Niek Vossebelt, die na zeven minuten spelen de enige goal van de wedstrijd maakte.

Laatste vijf onderling competitieduels
10-03-2017 SC Cambuur – FC Den Bosch 0-1
14-10-2016 FC Den Bosch – SC Cambuur 3-1
22-02-2013 SC Cambuur – FC Den Bosch 0-0
19-10-2012 FC Den Bosch – SC Cambuur 2-1
23-03-2012 SC Cambuur – FC Den Bosch 1-0

Foto: www.dijksfotografie.nl