058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

10 maart 2017, 14:20

Kijkend naar de historische resultaten tussen SC Cambuur en FC Den Bosch zijn de bezoekers uit Noord-Brabant vanavond de favoriet. Sinds het seizoen 1996/1997 stonden de teams 33 keer tegenover elkaar en FC Den Bosch kwam zeventien keer als winnaar uit de strijd. SC Cambuur won slechts tien van deze ontmoetingen. De overige zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Angstgegner
Niet alleen in Den Bosch, maar ook in Leeuwarden trekt FC Den Bosch de laatste twintig jaar aan het langste eind. Van de vijftien keer dat de clubs tegenover elkaar stonden in het Cambuur Stadion, won de thuisploeg slechts vijf keer. De punten werden drie keer gedeeld en FC Den Bosch won liefst zeven keer in Leeuwarden.

Aan de betere hand
Op basis van de historische resultaten belooft het een lastige avond te worden voor SC Cambuur. De Leeuwarders kunnen echter wel hoop putten uit de laatste thuiswedstrijden tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren namen de laatste vier keer dat zij in het Cambuur Stadion speelden slechts twee punten mee naar het zuiden. De statistieken spreken op dit moment nog in het voordeel van FC Den Bosch, maar SC Cambuur is hard op weg om het recht te trekken.

Laatste wedstrijd
De laatste keer dat SC Cambuur het opnam tegen FC Den Bosch, was ook de laatste keer dat Rob Maas aan het roer stond in Leeuwarden. De trainer werd na een reeks tegenvallende resultaten de laan uitgestuurd. De 3-1 nederlaag tegen FC Den Bosch was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat SC Cambuur met lege handen huiswaarts zou keren. De Leeuwarders dicteerden het spel, creëerden veel kansen, maar doelman Kees Heemskerk hield zijn ploeg keer op keer op de been. De ban werd na een uur spelen gebroken toen Xander Houtkoop de meer dan verdiende 0-1 maakte.

FC Den Bosch toonde echter veerkracht en het geluk was aan de zijde van de thuisploeg. Arda Havar tekende voor de gelijkmaker en niet veel later zet Ben Santermans ook de 2-1 op het scorebord. SC Cambuur probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar het was FC Den Bosch dat in slotfase van de wedstrijd uitliep naar 3-1.

Laatste vijf onderling competitieduels
14-10-2016 FC Den Bosch – SC Cambuur 3-1
22-02-2013 SC Cambuur – FC Den Bosch 0-0
19-10-2012 FC Den Bosch – SC Cambuur 2-1
23-03-2012 SC Cambuur – FC Den Bosch 1-0
19-08-2011 FC Den Bosch – SC Cambuur 1-1

Foto: www.dijksfotografie.com