058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

30 augustus 2019, 16:59

De favoriet van vanavond is FC Den Bosch. Tenminste, als we afgaan op de historische resultaten. Sinds het seizoen 1996/1997 nam SC Cambuur het – in alle competities – 39 keer op tegen de Bosschenaren. De Leeuwarders kwamen elf keer als winnaar uit de strijd, FC Den Bosch won achttien maal en de overige acht wedstrijden eindigden in een remise.

Angstgegner
De bezoekers van vanavond trokken de voorbije twintig jaar niet alleen voor eigen publiek vaker aan het langste eind, maar ook in Leeuwarden. In het Cambuurstadion stonden de teams achttien keer tegenover elkaar. FC Den Bosch ging acht keer met de volle buit naar huis en nam vier keer een punt mee naar Noord-Brabant. Cambuur won in het eigen stadion zes keer van de Bosschenaren.

Sterke reeks
De historische resultaten spreken weliswaar niet in het voordeel van SC Cambuur, maar de Leeuwarders presteren de laatste seizoenen goed tegen FC Den Bosch. Inmiddels is Cambuur zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen de tegenstander van vanavond: vijf keer in de competitie en eenmaal in de beker. Van de laatste zes ontmoetingen won Cambuur er vier. Twee keer werd er gelijkgespeeld.

Vorig seizoen
SC Cambuur hield afgelopen seizoen vier punten over aan de twee wedstrijden tegen FC Den Bosch. In De Vliert vond de eerste rendez-vous plaats. De Leeuwarders waren dicht bij een uitzege, maar het duel in Noord-Brabant eindigde in een 1-1 gelijkspel. Nigel Robertha opende vlak na rust de score met de hak na een blunder van Wouter van der Steen. Uit een directe vrije trap vanaf randje zestien maakte Danny Verbeek tien minuten voor tijd de 1-1.

In Leeuwarden zette SC Cambuur FC Den Bosch met 2-0 opzij. Met enig fortuin kwam de thuisploeg na een halfuur op voorsprong. Een schot van Robbert Schilder werd gepareerd door Wouter van der Steen, maar via Den Bosch-verdediger Leo Väisänen ging de bal alsnog over de doellijn. Na een uur verdubbelde Matthew Steenvoorden met een kopbal de score. Beide teams kregen in het laatste kwartier nog een strafschop, maar beide penalty’s gingen mis.