058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Den Bosch

22 april 2019, 11:09

Kijkend naar de historische resultaten tussen SC Cambuur en FC Den Bosch, dan zijn de bezoekers uit Noord-Brabant vanmiddag de favoriet. Sinds het seizoen 1996/1997 stonden de teams 36 keer tegenover elkaar en FC Den Bosch kwam zeventien keer als winnaar uit de strijd. SC Cambuur won elf van deze ontmoetingen. De overige acht wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Angstgegner
Niet alleen in Den Bosch, maar ook in Leeuwarden trekt FC Den Bosch de laatste twintig jaar aan het langste eind. Van de zestien keer dat de clubs tegenover elkaar stonden in het Cambuurstadion, won de thuisploeg slechts vijf keer. De punten werden vier keer gedeeld en FC Den Bosch won liefst acht keer in Leeuwarden.

Vier op rij
Hoewel de historische resultaten niet in het voordeel spreken van SC Cambuur, zijn de Leeuwarders de laatste vier wedstrijden ongeslagen tegen FC Den Bosch. Op 10 maart 2017 verloor SC Cambuur voor het laatst van de tegenstander van vanavond. Van de vier daaropvolgende onderlinge ontmoetingen won geel-blauw er twee en twee keer werd er geremiseerd.

Vorig seizoen
Het afgelopen seizoen eindigde SC Cambuur – FC Den Bosch onbeslist. Tot twee keer toe kwam de thuisploeg op voorsprong, maar de bezoekers maakten ook tweemaal de gelijkmaker. Kevin van Kippersluis opende onder toeziend oog van 7.000 supporters na zes minuten de score. Muhammed Mert zorgde er vervolgens voor dat de teams met een gelijke stand gingen rusten. In de tweede helft tekende Matthew Steenvoorden voor de 2-1, waarna Robbert Schilder (eigen doelpunt) voor de 2-2 zorgde.

Eerder dit seizoen

In november was SC Cambuur dicht bij de zege in De Vliert, maar de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch eindigde in een 1-1 gelijkpel. Nigel Robertha opende vlak na rust de score met de hak na een blunder van Wouter van der Steen. Uit een directe vrije trap vanaf randje zestien maakte Danny Verbeek tien minuten voor tijd de 1-1.