058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Dordrecht

Historische resultaten SC Cambuur – FC Dordrecht

15 december 2017, 16:20

SC Cambuur en FC Dordrecht hebben een enorme onderlinge historie. De clubs stonden enkele keren in de Eredivisie tegenover elkaar, maar speelden het gros van de wedsstrijden tegen elkaar in de Eerste Divisie. Een blik op de onderlinge resultaten van de afgelopen jaren kan slechts tot één conclusie leiden: SC Cambuur is vanavond de favoriet.

Cambuur thuis ijzersterk tegen Dordrecht
SC Cambuur – FC Dordrecht werd in competitieverband (Eredivisie en Eerste Divisie) al 42 keer gespeeld. Uit de historische uitslagen blijkt dat de bezoekers uit Zuid-Holland het bijna altijd lastig hebben in Leeuwarden. Van de 42 keer dat het duel in het Cambuurstadion werd gespeeld, won Cambuur 31 keer, werden zeven keer de punten gedeeld en pakten De Schapenkoppen slechts vier keer de volle buit in Leeuwarden.

Twee keer winst
SC Cambuur is een ware angstgegner voor FC Dordrecht. Ook vorig seizoen bleken De Schapenkoppen niet opgewassen tegen de Leeuwarders. Beide ontmoetingen eindigden in een zege voor SC Cambuur. In Dordrecht werd het 0-1, een paar maanden later won SC Cambuur voor eigen publiek met 0-3.

De uitwedstrijd werd pas in de slotfase beslist. FC Dordrecht speelde door een geel-rode kaart van Mawouna Amevor een groot deel van de wedstrijd met een man minder, maar gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Een kwartier voor tijd maakte SC Cambuur het enige doelpunt van de wedstrijd. Door een doelpunt van Sander van de Streek boekten de Leeuwarders in de derde speelronde de eerste zege van het seizoen.

In Leeuwarden, een aantal maanden later, maakte SC Cambuur korte metten met FC Dordrecht. Het publiek kreeg in de openingsfase waar voor zijn geld. Binnen tien minuten prijkte een 2-0 tussenstand op het scorebord. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Tarik Tissoudali, die zijn tegenstander te slim af was en hard raak schoot. Niet veel later verdubbelde Jergé Hoefdraad de score nadat hij niet werd aangepakt in het strafschopgebied.

Het werd voor rust nog erger voor de Schapenkoppen, die na een halfuur de 3-0 incasseerden. Nadat grote kansen op een derde doelpunt om zeep werden geholpen, schoot Erik Bakker vanaf elf meter wel raak. Even later werd Bradley de Nooijer van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken speler tegenhield. Ondanks de man-meer-situatie bleef het bij 3-0. In de slotfase werd ook Dordtenaar Michael Chacon met een rode kaart van het veld gestuurd.

Laatste vijf onderlinge competitieduels
28-01-2017 SC Cambuur – FC Dordrecht 3-0
19-08-2016 FC Dordrecht – SC Cambuur 0-1
26-04-2015 FC Dordrecht – SC Cambuur 0-0
04-10-2014 SC Cambuur – FC Dordrecht 4-1
08-04-2013 FC Dordrecht – SC Cambuur 0-3

Foto: www.dijksfotografie.nl