058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Dordrecht

Historische resultaten SC Cambuur – FC Dordrecht

3 oktober 2014, 9:57

SC Cambuur en FC Dordrecht hebben een enorme onderlinge historie, maar dit was wel voornamelijk in de Jupiler League. Morgenavond neemt Cambuur het pas voor de derde keer in de geschiedenis in een Eredivisieduel op tegen FC Dordrecht. De laatste keer dat de club uit Dordrecht in de Eredivisie op bezoek kwam in Leeuwarden kreeg het een flink pak slaag: De Schapenkoppen werden met een 5-0 nederlaag weer richting Zuid-Holland gestuurd.

Cambuur thuis ijzersterk tegen Dordrecht
SC Cambuur – FC Dordrecht werd in competitieverband (Eredivisie en Jupiler League) al veertig keer gespeeld. Uit de historische uitslagen blijkt dat de bezoekers uit Zuid-Holland het bijna altijd moeilijk hebben in Leeuwarden. Van de veertig keer dat het duel in het Cambuur Stadion werd gespeeld, won Cambuur 29 keer, werden zeven keer de punten gedeeld en pakten De Schapenkoppen slechts vier keer de volle buit in Leeuwarden.

Laatste ontmoetingen
De laatste keer dat SC Cambuur en FC Dordrecht elkaar troffen, was twee seizoenen geleden. In het voetbalseizoen dat de Leeuwarders het kampioenschap in de Eerste Divisie veroverden, werd de club uit Dordrecht twee keer verslagen.

De eerste onderlinge wedstrijd in het seizoen 2012/2013 werd in het Cambuur Stadion gespeeld. Dankzij twee spelers die tegenwoordig ook nog onder contract staan in Leeuwarden, Michiel Hemmen en Erik Bakker, werd FC Dordrecht met 2-1 aan de kant gezet. In oktober 2012 zorgde Hemmen dat Cambuur in eigen huis op 1-0 kwam. Bakker verdubbelde vlak na rust de score, alvorens Mawouna Amevor (tegenwoordig Go Ahead Eagles) voor de 2-1 tekende.

Een paar maanden later werd het duel in Dordrecht gespeeld. Doordat SC Cambuur in het seizoen 2012/2013 de laatste zeven competitiewedstrijden in winst omzette, werd het kampioen van de Jupiler League. Eén van die duels werd gespeeld aan de Krommedijk en SC Cambuur keerde met een 0-3 overwinning weer huiswaarts. Martijn Barto en Erik Bakker (twee keer) tekenden voor de doelpunten van SC Cambuur.

Laatste vijf onderlinge competitieduels
08-04-2013 FC Dordrecht – SC Cambuur 0-3
05-10-2012 SC Cambuur – FC Dordrecht 2-1
05-03-2012 SC Cambuur – FC Dordrecht 4-0
16-09-2011 FC Dordrecht – SC Cambuur 2-1
14-01-2011 SC Cambuur – FC Dordrecht 3-0

Het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht wordt morgenavond om 19.45 uur afgetrapt. De Noord-tribune is al uitverkocht en ook voor de overige tribunes zijn niet veel kaarten meer verkrijgbaar. De laatste kaarten koop je hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com