058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Eindhoven

30 november 2018, 14:15

Winter is coming, maar SC Cambuur speelt nog twee thuiswedstrijden voor de Eerste Divisie in winterslaap gaat. FC Eindhoven is de eerste van de laatste twee tegenstanders die dit kalenderjaar nog op bezoek komt in het Cambuurstadion. De Eindhovenaren hebben het traditioneel lastig in Leeuwarden.

Tien ontmoetingen, één nederlaag
SC Cambuur won zeven van de laatste tien thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven. Twee keer eindigde een ontmoeting in een gelijkspel en slechts eenmaal zegevierden de Eindhovenaren.

De laatste keer dat FC Eindhoven in het Cambuurstadion won, was in het seizoen 2011/2012. Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje in Leeuwarden. Na een rode kaart van Léon Hese maakte Theo Lucius vanaf de strafschopstip de enige treffer van de wedstrijd. Ook Oguzhan Türk pakte die wedstrijd rood namens SC Cambuur.

Crowley redt Cambuur
SC Cambuur pakte vorig seizoen voor eigen publiek in een bewogen wedstrijd de volle buit tegen FC Eindhoven. Spitsen Martijn Barto en Mart Lieder scoorden beiden twee keer, maar het was Daniel Crowley die met een rake vrije trap uitgroeide tot matchwinner.

Met een geplaatste kopbal opende Lieder vlak voor rust de score in Leeuwarden. Zijn doelpunt werd aan het begin van de tweede helft ongedaan gemaakt door Martijn Barto, die op beheerste wijze een mooie aanval afrondde. Niet veel later was Barto weer trefzeker – wederom op aangeven van Xander Houtkoop.

Tien minuten voor tijd kwam Eindhoven via Lieder op gelijke hoogte. De wedstrijd stevende af op een remise, tot Cambuur een paar minuten voor tijd een vrije trap naast het strafschopgebied kreeg. Crowley ging achter de bal staan en krulde op fraaie wijze de 3-2 tegen de touwen.

Verlies in Eindhoven
Een paar maanden eerder slaagde SC Cambuur er in het uitduel met FC Eindhoven niet in om te winnen. Tibo Van De Velde had namens de thuisploeg vroeg in de wedstrijd de score geopend, waarna Barto na rust voor de gelijkmaker zorgde. Door een late rake penalty van Lieder bleven de punten in Eindhoven: 2-1.