058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Eindhoven

Historische resultaten SC Cambuur – FC Eindhoven

28 april 2017, 16:15

Terwijl de focus langzaam maar zeker verschuift naar de naderende play-offs, speelt SC Cambuur vanavond haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. Op bezoek in Leeuwarden is FC Eindhoven, een club die zich in de twee resterende speelrondes nog hoopt te plaatsen voor de competitie. De Eindhovenaren kunnen een overwinning goed gebruiken, maar het gebeurt niet vaak dat de club uit Noord-Brabant in het Cambuurstadion wint.

Tien ontmoetingen, twee nederlagen
SC Cambuur won zes van de laatste tien thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven. Twee keer eindigde een ontmoeting in een gelijkspel en tweemaal zegevierden de Eindhovenaren.

De laatste keer dat FC Eindhoven in het Cambuurstadion won, was in het seizoen 2011/2012. Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje in Leeuwarden. Na een rode kaart van Léon Hese maakte Theo Lucius vanaf de strafschopstip de enige treffer van de wedstrijd. Ook Oguzhan Türk pakte die wedstrijd rood namens Cambuur.

Een jaar later, tijdens het kampioensjaar van Cambuur, bleven de drie punten wél in Leeuwarden. In een weinig verheffende wedstrijd scoorde Michiel Hemmen na een klein kwartier spelen de 0-1, het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat Cambuur toen over een kampioenswaardig team beschikte, blijkt wel uit het feit dat zeven van de elf basisspelers van toen nu bij een Eredivisionist onder contract staan.

Geen gegarandeerd spektakel
Het publiek in het Cambuurstadion heeft dit seizoen een paar mooie, doelpuntrijke wedstrijden gezien, maar het is nog maar de vraag of ’t Woanskip vanavond ook vaak zal klinken. Er wordt de laatste jaren niet veel gescoord bij wedstrijden tussen SC Cambuur en FC Eindhoven. In de laatste zeven onderlinge ontmoetingen werd geen enkele keer meer dan drie doelpunten gemaakt.

Eerder dit seizoen
De grote favoriet van vanavond is natuurlijk SC Cambuur, maar dan zullen de Leeuwarders wel beter moeten presteren dan een halfjaar geleden. Na twee opeenvolgende zeges ging het team van Sipke Hulshoff eind oktober onderuit in het Jan Louwers Stadion. Een teleurstellend resultaat voor SC Cambuur, dat net de weg naar boven had gevonden. Sebastiaan De Wilde en Dario Van Den Buijs zorgden voor de 2-0 eindstand.

Laatste vijf onderlinge ontmoetingen
30-10-2016 FC Eindhoven – SC Cambuur 2-0
18-02-2013 SC Cambuur – FC Eindhoven 1-0
24-08-2012 FC Eindhoven – SC Cambuur 2-1
16-03-2012 FC Eindhoven – SC Cambuur 1-1
12-08-2011 SC Cambuur – FC Eindhoven 0-1

Foto: www.dijksfotografie.com