058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Oss

21 oktober 2016, 11:57

FC Oss is een tegenstander die SC Cambuur in het verleden al vaak trof. De Ossenaren kwamen in totaal zeventien keer op bezoek in Leeuwarden. De thuisploeg trok het vaakst aan het langste eind: twaalf maal bleven de punten in het noorden, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en FC Oss won drie keer.

Goed vooruitzicht
De laatste keer dat SC Cambuur voor eigen publiek punten verspeelde tegen FC Oss was in het seizoen 2007/2008. De Ossenaren wonnen destijds door een late goal van Erik Quekel met 1-2. De vier daaropvolgende ontmoetingen in Leeuwarden eindigden in het voordeel van SC Cambuur. Opvallend is het aantal doelpunten dat de Leeuwarders in die duels maakten: gemiddeld bijna vijf goals per wedstrijd.

Monsterzege
Het doelpuntengemiddelde in die wedstrijden werd flink opgeschroefd door een enorme zege die SC Cambuur in het seizoen 2009/2010. De Ossenaren werden op een maandagavond met liefst een 8-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Het team dat door Stanley Menzo werd geleid, hield geen spaan heel van FC Oss en evenaarde met de 8-1 de grootste overwinning die SC Cambuur ooit haalde.

De zege werd ingeleid door Nassir Maachi, die na twintig minuten spelen de 1-0 voor zijn rekening nam. Daarna was het de beurt aan Mark de Vries, die voor rust twee keer scoorde en in de tweede helft zijn hattrick compleet maakte. Sandor van der Heide, Maachi, Reza Ghoochannejhad en Sandor van der Heide deden na rust ook een duit in het zakje. Tim Peters  maakte namens FC Oss de eretreffer.

Laatste ontmoeting
In het seizoen dat SC Cambuur naar de Eredivisie promoveerde, trof het FC Oss voor het laatst. De Leeuwarders wonnen het uitduel met 1-3 en thuis werden de Ossenaren met 4-1 verslagen. Twee van de vier doelpuntenmakers staan nog onder contract in Leeuwarden: aanvoerder Erik Bakker en spits Martijn Barto. Adnane Tighadouini en Giovanni Hiwat maakten de andere goals.