058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Volendam

Historische resultaten SC Cambuur – FC Volendam

30 maart 2018, 17:00

Heel veel thuiswedstrijden staan er dit seizoen niet meer op het programma voor SC Cambuur. Eén van de laatste tegenstanders die op bezoek komt in Leeuwarden is FC Volendam, dat sinds de eeuwwisseling in totaal 25 keer de tegenstander van SC Cambuur was. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwarders.

Dertien overwinningen
Van de 25 onderlinge wedstrijden kwam SC Cambuur dertien keer als winnaar uit de strijd. FC Volendam won acht keer en vier maal eindigde een wedstrijd tussen de Leeuwarders en Volendammers in een gelijkspel. De laatste acht keer dat de clubs het tegen elkaar opnamen bleef SC Cambuur ongeslagen: vijf keer winst en drie maal een gelijkspel.

Eén doelpunt, drie punten
Eerder dit seizoen nam SC Cambuur drie punten mee uit Volendam. De eerste kans was voor Xander Houtkoop, die een mooie aanval nét niet wist af te ronden. Zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door Hobie Verhulst. Niet veel later leken de Leeuwarders op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Issa Kallon werd wegens buitenspel afgekeurd.

Vlak na rust kwam SC Cambuur op een terechte 0-1 voorsprong. De Leeuwarders kregen een vrije trap op een meter of twintig, die op prachtige wijze door Houtkoop in de kruising werd gekruld. In de slotfase kreeg Alvin Daniels nog twee enorme kansen op de 0-2, maar de eerste inzet ging over en de tweede werd van de lijn gehaald. Het deerde SC Cambuur niet, want de punten gingen alsnog mee naar Leeuwarden.

Matchwinner Barto
SC Cambuur kwam ook de laatste keer dat FC Volendam op bezoek kwam in Leeuwarden als winnaar uit de strijd. Een eenvoudige zege voor de thuisploeg was het niet, want pas in de slotminuut van de wedstrijd werd de 2-1 op het scorebord gezet. SC Cambuur keek zelfs lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan.

Na een kwartier spelen maakte Kevin van Kippersluis, tegenwoordig speler van SC Cambuur, de 0-1. Pas een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte met de Volendammers. Op aangeven van Jergé Hoefdraad maakte Sander van de Streek de 1-1. Het feest in Leeuwarden werd nog groter toen vlak voor tijd Martijn Barto met enig geluk – de bal vloog via de rug van Van de Streek het doel in – de 2-1 maakte.

Laatste vijf competitieduels
03-09-2017 FC Volendam – SC Cambuur 0-1
19-03-2017 FC Volendam – SC Cambuur 1-1
04-11-2016 SC Cambuur – FC Volendam 2-1
21-12-2012 SC Cambuur – FC Volendam 2-2
12-08-2012 FC Volendam – SC Cambuur 1-2

Foto: www.dijksfotografie.nl