058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Volendam

10 januari 2020, 14:00

Een voor SC Cambuur op voorhand spannende tweede seizoenshelft begint vanavond met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De winnaar van de tweede periodetitel is sinds de eeuwwisseling 29 keer de tegenstander geweest in officiële wedstrijden. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwarders.

Vijftien overwinningen
Van de 29 ontmoetingen kwam SC Cambuur vijftien keer als winnaar uit de bus. FC Volendam won acht maal en zes keer werden de punten gedeeld. De laatste twaalf keer dat de clubs het tegen elkaar opnamen, bleef SC Cambuur ongeslagen: zeven keer winst en vijf maal een gelijkspel.

Overtuigende zege in Volendam
In september kwamen SC Cambuur en FC Volendam elkaar eerder dit seizoen tegen. Het werd de avond van Robert Mühren, die driemaal toesloeg tegen zijn oude club. De ploeg van trainer Henk de Jong boekte een overtuigende 0-4 zege en keerde met de volle buit huiswaarts.

Van meet af aan werd duidelijk dat SC Cambuur naar Volendam was gekomen voor de drie punten. Het duurde dan ook niet lang voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Na een mooie pass van Stanley Akoy opende Jamie Jacobs de score door de bal beheerst langs doelman Nordin Bakker te schuiven. Niet veel later werd bij de thuisploeg Marco Tol van het veld gestuurd nadat hij in het strafschopgebied Issa Kallon een scoringskans ontnam.

De penalty die volgde, werd tegen de touwen geschoten door Mühren. Met elf tegen tien liep SC Cambuur vervolgens uit naar een ruime zege. Vijf minuten voor rust kregen de Leeuwarders een tweede strafschop, maar ditmaal werd de penalty van de spits gestopt. Het deerde Mühren niet, want nog voor de theepauze maakte hij alsnog zijn tweede van de avond. In de tweede helft completeerde de topscorer van de Eerste Divisie zijn hattrick door de 0-4 te scoren.

Vorig seizoen
De laatste keer dat het Cambuurstadion het decor was van een ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Volendam, eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel. Iets meer dan een jaar geleden lukten het de Leeuwarders niet om de drie punten in eigen huis te houden. Volendam kwam na een kwartier via Nick Doodeman op 0-1, waarna Kevin van Kippersluis vanaf de strafschopstip de gelijkmaker scoorde.