Historische resultaten SC Cambuur – FC Volendam

4 november 2016, 17:09

Waar SC Cambuur de afgelopen seizoenen in de Eredivisie verbleef, vertoefde FC Volendam in de Jupiler League. Het is daardoor inmiddels bijna vier jaar geleden dat de clubs elkaar voor het laatst troffen. Sinds de eeuwwisseling namen SC Cambuur en FC Volendam het in totaal het 22 keer tegen elkaar op. De historische resultaten spreken in het voordeel van de Leeuwarders.

Elf overwinningen
Van de 22 onderlinge wedstrijden kwam SC Cambuur elf keer als winnaar uit de strijd. FC Volendam won acht keer en drie maal eindigde een wedstrijd tussen de Leeuwarders en Volendammers in een gelijkspel. De laatste vijf keer dat de clubs het tegen elkaar opnamen bleef SC Cambuur ongeslagen: drie keer winst en tweemaal een gelijkspel.

Geen winnaar
De laatste keer dat SC Cambuur het in een officiële wedstrijd opnam tegen FC Volendam, was op een koude vrijdagavond in december 2012. Het publiek in het Cambuurstadion zag hoe de thuisploeg via Adnane Tighadouini na negen minuten spelen de leiding nam. De Leeuwarders leken met een 0-1 voorsprong zich te mogen wagen aan de hete thee, maar Jack Tuyp zorgde er aan het einde van de eerste helft voor dat de 1-1 op het scorebord kwam te staan.

Na rust namen de Volendammers via Maikel van der Werff zelfs de leiding, maar de gasten konden niet lang van de voorsprong genieten. Michiel Hemmen, die sinds dit seizoen weer onder contract staat in Leeuwarden, tekende voor de 2-2 en zorgde daarmee voor een puntendeling.

Late overwinning
Een paar maanden daarvoor, op een zwoele zondagmiddag in augustus, troffen de clubs elkaar voor de eerste keer dat seizoen. Het werd een mooie middag voor SC Cambuur, want de drie punten gingen mee naar Leeuwarden. Het team dat onder leiding stond van trainer Alfons Arts kwam dankzij Michiel Hemmen al na een minuut spelen op voorsprong in het Kras Stadion. Michiel Kramer (tegenwoordig Feyenoord) tekende nog voor de gelijkmaker, maar SC Cambuur won uiteindelijk door een laat doelpunt van Marco van der Heide met 1-2.