058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – Feyenoord

15 augustus 2015, 13:36

SC Cambuur heeft het traditioneel lastig tegen Feyenoord. De clubs speelden in het verleden twaalf keer tegen elkaar in competitieverband, waarbij de Leeuwarders nog nooit als winnaar uit de strijd kwamen. Sterker nog: SC Cambuur slaagde er nog maar één keer in om de Rotterdammers een punt af te snoepen. Dat was in het seizoen 1993/1994, toen de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in 0-0 eindigde.

Op eigen terrein
SC Cambuur slaagde er vorig seizoen niet in om in het thuisduel met Feyenoord te stunten. Hoewel de Leeuwarders weinig kansen weggaven tegen de Rotterdamse tegenstander, verloren zij wel met 0-1.

Het was Tonny Vilhena die al vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid kreeg om de score te openen, maar hij stuitte op Leonard Nienhuis. Daarna was het de beurt aan de thuisclub, die via Martijn Barto een goede kans kreeg om op voorsprong te komen.

Na 37 minuten was het raak voor de bezoekers uit Noord-Holland. Jens Toornstra ontsnapte aan de verdediging van SC Cambuur en hoewel zijn eerste poging nog werd gekeerd door Nienhuis, schoot de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht wel raak. Na rust kwam de club uit Leeuwarden via Furdjel Narsingh en Barto nog dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.

Kleine nederlaag in De Kuip
Net als in Leeuwarden ging in Rotterdam ook de zege naar Feyenoord. De Rotterdammers speelden volwassen en dwongen SC Cambuur tot verdedigen. Nadat de thuisclub al een aantal kansen om zeep hielpen, was het in de 42e minuut wel raak. Karim El Ahmadi zorgde voor de openingstreffer.

Na rust verdubbelde Colin Kazim-Richards de score. De Turks-Engelse aanvaller kreeg het doelpunt achter zijn naam, maar de credits gingen naar Jens Toornstra. Het was namelijk de middenvelder die de bal tegen het hoofd van zijn spits schoot.

Tien minuten na de 2-0 stuurde scheidsrechter Kevin Blom Barthlomew Ogbeche van het veld. De leidsman vond dat de spits van SC Cambuur onbesuisd inkwam op het been van Anass Achahbar en bestrafte de overtreding met een directe rode kaart. Met tien man kwam Cambuur via Martijn Barto nog terug tot 2-1, maar een stunt zat er niet meer in.