058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – Feyenoord

24 oktober 2014, 9:34

Als er een voorspelling over SC Cambuur – Feyenoord aan de hand van de historische uitslagen zou moeten worden gedaan, dan zouden de Leeuwarders weinig kans maken. In totaal speelden de twee clubs al tien keer tegen elkaar in competitieverband. De Rotterdammers wonnen negen maal, er werd één keer gelijkgespeeld en nog nooit won Cambuur. De enige keer dat er een punt tegen Feyenoord werd gepakt was in het seizoen 1993/1994. Toen eindigde het thuisduel met de Rotterdamse club in 0-0.

Op eigen terrein
SC Cambuur leed vorig seizoen weinig puntverlies in eigen huis, maar één van de ploegen die wel wist te winnen in het Cambuur Stadion was Feyenoord. In een duel waarin SC Cambuur de eerste helft het betere van het spel had, won de club uit Rotterdam uiteindelijk met 0-2.

Zonder de geschorste Graziano Pellè trad Feyenoord in het Cambuur Stadion aan. De Rotterdammers werden vanaf de eerste minuut onder druk gezet en mochten van geluk spreken dat ze na 45 minuten spelen met een 0-1 voorsprong de kleedkamers opzochten.

Onder andere Marcel Ritzmaier, Michiel Hemmen en Erik Bakker kregen kansen op het openingsdoelpunt, maar vlak voor rust maakte Lex Immers – tegen de verhouding in – de 0-1. Na rust ging SC Cambuur op zoek naar de gelijkmaker, maaar die kwam er niet. Feyenoord scoorde nog wel: invaller Mitchell te Vrede zette met een knappe kopbal de 0-2 op het scorebord.

Fiks verlies in De Kuip
Vorig seizoen pakte SC Cambuur in het Philips Stadion en in de ArenA een punt, maar in De Kuip werden de Leeuwarders op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Harm Zeinstra, die Leonard Nienhuis verving, keepte een zeer degelijke wedstrijd, maar hij kon een grote nederlaag niet voorkomen.

Na een helft spelen zag de score er nog rooskleurig uit voor de Leeuwarders. De teams waren aan elkaar gewaagd en beide ploegen hadden één keer gescoord. Feyenoord was via Ruud Vormer op voorsprong gekomen, maar Martijn Barto trok de stand vlak voor rust gelijk.

In het tweede bedrijf was Feyenoord erg effectief met de kansen. Tonny Vilhena (twee keer), Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius zorgden uiteindelijk voor de 5-1 overwinning. De Rotterdammers verzekerden zich dankzij de zege van de voorronde van de Champions League.Voor Cambuur was het de grootste seizoensnederlaag.