058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Fortuna Sittard

17 november 2017, 11:54

Aan het begin van deze eeuw degradeerde Fortuna Sittard uit de Eredivisie en maakte het haar rentree op het tweede profniveau. Daar kwam het de voorbije vijftien jaar vaak SC Cambuur tegen; 24 keer in totaal. De historische resultaten spreken licht in het voordeel van de Leeuwarders, die tien van de ontmoetingen wonnen. Fortuna Sittard won negen maal, vijf keer werden de punten gedeeld.

Eigen terrein
Op eigen terrein zijn de Leeuwarders meestal heer en meester tegen Fortuna Sittard. Deze eeuw verloor SC Cambuur slechts één keer tegen de club uit het verre zuiden. Dat was in het seizoen 2004/2005, toen de wedstrijd in 0-2 eindigde door een dubbelslag van Dirk Jan Derksen. De elf andere thuisduels eindigden zeven keer in het voordeel van SC Cambuur, de vier overige keren werden de punten gedeeld.

Punt in Leeuwarden
De laatste keer dat SC Cambuur en Fortuna Sittard elkaar troffen was op 10 februari van dit kalenderjaar. In het noorden streden beide ploegen voor de overwinning, maar leverde de ontmoeting geen winnaar op. Fortuna Sittard kwam in Leeuwarden nog wel op voorsprong, maar na rust poetsten de Leeuwarders de kleine achterstand weg. Eindstand: 1-1.

Na ongeveer 20 minuten spelen zette Finn Stokkers de 0-1 op het scorebord. De aanvaller kopte van dichtbij raak nadat een paar seconden daarvoor de lat en Erwin Zeinstra een doelpunt hadden voorkomen. Al snel leek SC Cambuur de rug te rechten, maar de gelijkmaker kwam er niet. Zo kreeg Tarik Tissoudali van dichtbij de bal er niet in en was diezelfde Tissoudali met een open kans even later weer niet trefzeker.

Waar SC Cambuur in de eerste helft naliet om te scoren, daar hadden de Leeuwarders na rust weinig tijd nodig om de gelijkmaker te forceren. Geschutter in de verdediging van de Limburgers leverde Martijn Barto een niet te missen kans op, die hij ook daadwerkelijk in het lege doel schoot. Hoewel SC Cambuur daarna nog goede mogelijkheden kreeg om weer te keer te scoren, volgde de 2-1 niet.

Snakken naar winst
Fortuna Sittard kan vanavond de eerste tegenstander worden die dit seizoen met lege handen huiswaarts keert. SC Cambuur won geen van de vijf thuiswedstrijden die het sinds de zomerstop speelde. In Leeuwarden snakt men sowieso naar een overwinning, want de laatste keer dat SC Cambuur een competitiewedstrijd won was meer dan twee maanden geleden, op 15 september tegen Go Ahead Eagles (1-3).