058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Fortuna Sittard

Historische resultaten SC Cambuur – Fortuna Sittard

10 februari 2017, 11:25

Aan het begin van deze eeuw degradeerde Fortuna Sittard uit de Eredivisie en maakte het haar rentree op het tweede profniveau. Daar kwam het de voorbije vijftien jaar vaak SC Cambuur tegen; 23 keer in totaal. De historische resultaten spreken licht in het voordeel van de Leeuwarders, die tien van de ontmoetingen wonnen. Fortuna Sittard won negen maal, vier keer werden de punten gedeeld.

Eigen terrein
Op eigen terrein zijn de Leeuwarders meestal heer en meester tegen Fortuna Sittard. Deze eeuw verloor SC Cambuur slechts één keer tegen de club uit het verre zuiden. Dat was in het seizoen 2004/2005, toen de wedstrijd in 0-2 eindigde door een dubbelslag van Dirk Jan Derksen. De tien andere thuisduels eindigden zeven keer in het voordeel van SC Cambuur, de drie overige keren werden de punten gedeeld.

17 augustus 2012
Het is meer dan vier jaar geleden dat SC Cambuur een thuiswedstrijd speelde tegen Fortuna Sittard. Op 17 augustus 2012 deden de Leeuwarders goede zaken tegen de club uit Sittard-Geleen door met 2-0 te winnen. Mart Dijkstra, tegenwoordig speler van Sparta Rotterdam, opende halverwege de eerste helft de score. Niet veel later maakte Michiel Hemmen het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd.

Slippertje in Sittard
Met alle goede bedoelingen reisde de selectie van SC Cambuur op 16 september jl. af naar Sittard voor het duel met Fortuna. Vrouw Fortuna was met de thuisploeg, die de wedstrijd met liefst 3-0 won.

Na een kwartier spelen incasseerde het SC Cambuur van trainer Rob Maas de eerste tegentreffer. Met een prachtige knal van afstand liet de Bulgaar Kamen Hadzhiev doelman Leonard Nienhuis kansloos. Nadat Sander van de Streek er niet in slaagde om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, sloeg Fortuna Sittard weer toe. Ditmaal was het Roald van Hout die Delvechio Blackson aftroefde en vervolgens Nienhuis verschalkte.

In de tweede helft was Ricardo Kip dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond de 2-1 in de weg. De Leeuwarders probeerden van alles, maar scoorden niet. Dat deed Fortuna Sittard in de slotfase van de wedstrijd nog wel een keer. Op aangeven van Christopher Braun gleed Dries Saddiki de 3-0 binnen.

Fortuna buitenshuis
De resultaten uit het verleden bieden Fortuna Sittard weinig hoop. De Limburgers wonnen deze eeuw nog maar één keer in Leeuwarden en presteren ook dit seizoen op vreemd terrein ondermaats. Fortuna Sittard won in de huidige jaargang welgeteld één keer buitenshuis. Dat was tegen Achilles ’29 (0-1), dat dit seizoen nog maar vijf punten veroverde.

Foto: www.dijksfotografie.com