058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – GA Eagles

2 april 2015, 9:50

Net als SC Cambuur promoveerde Go Ahead Eagles een kleine twee jaar geleden naar de Eredivisie. Sindsdien is het de ploeg uit Deventer nog niet gelukt om de Leeuwarders drie punten afhandig te maken. Van de drie keer dat de twee ploegen elkaar op het hoogste niveau troffen, won Cambuur twee keer en eindigde de wedstrijd eenmaal in een gelijkspel.

Totaal
Sinds 1987 werd SC Cambuur – Go Ahead Eagles 23 keer in competitieverband gespeeld. De historische resultaten spreken in het voordeel van de thuisploeg van aanstaande zondag. Van de 23 competitiewedstrijden in Leeuwarden won Cambuur liefst vijftien keer. Vier maal werden de punten gedeeld en vier keer nam ‘kowet’ drie punten mee naar huis.

Vorige thuiswedstrijd
SC Cambuur boekte vorig seizoen in de strijd tegen degradatie een broodnodige overwinning tegen Go Ahead Eagles. In de wedstrijd waarin Feyenoord-huurling Elvis Manu zijn debuut maakte, wonnen de Leeuwarders met 2-0.

Na iets minder dan twintig minuten spelen was het al raak voor de thuisploeg. Met een schot van afstand tekende Marcel Ritzmaier voor de 1-0. Go Ahead-doelman Eloy Room, die gehuurd werd van Vitesse, was kansloos op de inzet van de Oostenrijke middenvelder.

Hoewel Cambuur verscheidene mogelijkheden kreeg m de score uit te bouwen, bleef de 2-0 in de eerste helft uit. Na rust was viel het belangrijke doelpunt wel. Uit een hoekschop van Jody Lukoki kopte Martijn Barto raak.

Eerder dit seizoen
De club uit Leeuwarden heeft sinds de terugkeer in de Eredivisie pas drie uitwedstrijden gewonnen en één van die zeges boekte Cambuur dit seizoen in Deventer. Op 13 december won de ploeg van Henk de Jong -volledig verdiend- met 1-2 in de Adelaarshorst.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na een iets minder dan een halfuur spelen en werd gemaakt door Martijn Barto. De aanvaller reageerde attent nadat Mickey van der Hart een inzet van Bartholomew Ogbeche keerde.

Ondanks het uitvallen van Leonard Nienhuis, bleef Cambuur vrij eenvoudig overeind in Deventer. Twintig minuten voor tijd zorgde Albert Rusnák voor de beslissing in de wedstrijd door met een zwabberschot Van der Hart te passeren. De 1-2 van Deniz Türüç, in de blessuretijd, was enkel voor de statistieken.

3 mei  2013
Als we aan het slotstuk van het seizoen 2012/2013 terugdenken, dan denken we ook aan de wedstrijd die Go Ahead Eagles tegen FC Volendam speelden. De club uit Deventer bewees SC Cambuur een fantastische dienst door FC Volendam, dat voorafgaand aan de laatste speelronde koploper van de Jupiler League was, te verslaan. Doordat de Volendammers werden verslagen en SC Cambuur in Rotterdam van Excelsior won, namen de Leeuwarders op de slotdag de koppositie over en werden kampioen van de Jupiler League.