Historische resultaten SC Cambuur – Go Ahead Eagles

25 januari 2019, 14:30

Duels met Go Ahead Eagles zijn voor SC Cambuur meestal meer beladen dan de gemiddelde competitiewedstrijd. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vele gelijkenissen die de clubs hebben: zowel Cambuur als Go Ahead is een club van het volk die het liefst zo snel mogelijk wil terugkeren op het hoogste niveau. Vanavond treffen de clubs elkaar voor de tweede keer dit seizoen.

Goed vooruitzicht
Sinds 1987 werd SC Cambuur – Go Ahead Eagles 25 keer in competitieverband gespeeld. De historische resultaten spreken in het voordeel van de thuisploeg van vanavond. Van de 25 competitiewedstrijden in Leeuwarden won Cambuur liefst zeventien keer. Vier maal werden de punten gedeeld en vier keer nam ‘kowet’ drie punten mee naar huis.

Eerder dit seizoen
In Deventer heeft SC Cambuur het traditioneel lastig. Zo ook eerder dit seizoen. Het team van trainer René Hake mocht in De Adelaarshorst lange tijd hopen op een punt, maar keerde door twee late doelpunten van Go Ahead Eagles met lege handen huiswaarts.

De bezoekers kregen via Kevin van Kippersluis vroeg in de wedstrijd een goede mogelijkheid om de score te openen, maar vanuit een moeilijke hoek schoot de linkspoot na. Go Ahead Eagles had voor rust het betere van het spel en creëerde een aantal aardige kansen, maar wist het overwicht niet in de score uit te drukken.

Cambuur kwam na rust een aantal keer goed weg, maar moest vijf minuten voor tijd toch een tegentreffer incasseren. Met een kopgoal opende de aanvallende middenvelder de score. Een paar minuten besliste Jaroslav Navratil door met enig fortuin de 2-0 te maken.

3 mei  2013
Als we aan het slotstuk van het seizoen 2012/2013 terugdenken, dan denken we ook terug aan de wedstrijd die Go Ahead Eagles tegen FC Volendam speelden. De club uit Deventer bewees SC Cambuur een fantastische dienst door Volendam, dat voorafgaand aan de laatste speelronde koploper van de Jupiler League was, te verslaan. Doordat de Volendammers werden verslagen en SC Cambuur in Rotterdam van Excelsior won, namen de Leeuwarders op de slotdag de koppositie over en werden kampioen van de Eerste Divisie.