058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Go Ahead Eagles

Historische resultaten SC Cambuur – Go Ahead Eagles

16 augustus 2019, 14:36

Duels tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles zijn meer beladen dan de gemiddelde wedstrijd in de Eerste Divisie. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vele gelijkenissen die de clubs hebben: zowel Cambuur als Go Ahead is een club van het volk die het liefst zo snel mogelijk wil terugkeren op het hoogste niveau. Vanavond treffen de clubs elkaar in de tweede speelronde.

Goed vooruitzicht
Sinds 1987 werd SC Cambuur – Go Ahead Eagles 26 keer in competitieverband gespeeld. De historische resultaten spreken in het voordeel van de thuisploeg van vanavond. Van de 26 competitiewedstrijden in Leeuwarden won Cambuur liefst zeventien keer. Vijf maal werden de punten gedeeld en vier keer nam ‘kowet’ drie punten mee naar huis.

Afgelopen seizoen
In de heenronde van het afgelopen seizoen troffen SC Cambuur en Go Ahead Eagles elkaar in de Adelaarshorst. De thuisploeg kwam toen als winnaar uit de strijd. De Leeuwarders hadden lang zicht op een punt, maar gingen in de slotfase onderuit. Een paar minuten voor tijd maakte Orhan Dzepar de 1-0, waarna niet veel later Jaroslav Navratil de wedstrijd besliste door het tweede doelpunt in korte tijd te maken.

Ook de thuiswedstrijd mondde uit in een teleurstelling voor SC Cambuur. De Leeuwarders kwamen in een enerverende wedstrijd na een halfuur op voorsprong door een doelpunt van Kevin van Kippersluis. De buit leek vervolgens bijna binnen toen Gino Bosz (ex-Cambuur) na een uur zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Cambuur wist de man-meer-situatie echter niet te benutten. Nigel Robertha scoorde nog wel namens de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een paar minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer René Hake het deksel op de neus. Nadat Jeff Stans een vrije trap op de paal schoot, tikte Roland Baas van dichtbij de 1-1 binnen.

3 mei  2013
Als we aan het slotstuk van het seizoen 2012/2013 terugdenken, dan denken we ook terug aan de wedstrijd die Go Ahead Eagles tegen FC Volendam speelden. De club uit Deventer bewees SC Cambuur een fantastische dienst door Volendam, dat voorafgaand aan de laatste speelronde koploper van de Eerste Divisie was, te verslaan. Doordat de Volendammers werden verslagen en SC Cambuur in Rotterdam van Excelsior won, namen de Leeuwarders op de slotdag de koppositie over en werden kampioen van de Eerste Divisie.

Uitslagen laatste vijf competitieduels:
28-01-2019 SC Cambuur – Go Ahead Eagles 1-1
26-10-2018 Go Ahead Eagles – SC Cambuur 2-0
02-02-2018 SC Cambuur – Go Ahead Eagles 2-1
15-09-2017 Go Ahead Eagles – SC Cambuur 1-3
05-04-2015 SC Cambuur – Go Ahead Eagles 1-0

Foto: www.cambuurimages.nl