Historische resultaten SC Cambuur – Go Ahead Eagles

2 februari 2018, 17:30

Duels met Go Ahead Eagles zijn voor SC Cambuur meestal meer beladen dan een  gemiddelde competitiewedstrijd. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vele gelijkenissen die de clubs hebben: zowel Cambuur als Go Ahead is een club van het volk die het liefst zo snel mogelijk wil terugkeren op het hoogste niveau. Vanavond treffen de clubs, die het dit seizoen lastig hebben op het tweede niveau, elkaar voor de tweede keer dit seizoen.

Goed vooruitzicht
Sinds 1987 werd SC Cambuur – Go Ahead Eagles 24 keer in competitieverband gespeeld. De historische resultaten spreken in het voordeel van de thuisploeg van vanavond. Van de 24 competitiewedstrijden in Leeuwarden won Cambuur liefst zestien keer. Vier maal werden de punten gedeeld en vier keer nam ‘kowet’ drie punten mee naar huis.

Van schlemiel tot held
De afgelopen jaren boekte SC Cambuur veel goede resultaten tegen Go Ahead Eagles. Ook eerder dit seizoen zetten de Leeuwarders een goed resultaat neer. In Deventer werd de thuisclub met 1-3 verslagen.

Man van de wedstrijd werd de nu geblesseerde Karim Rossi. De spits begon de wedstrijd met een negatieve hoofdrol door een strafschop te missen. Zijn fout maakte hij echter in de tweede helft goed. Bij de 0-1 van Justin Mathieu was hij de aangever, na zeventig minuten spelen kopte de aanvaller de belangrijke 1-2 tegen de touwen. Tien minuten voor tijd gooide Martijn Barto de wedstrijd in het slot door de 1-3 op het scorebord te zetten.

3 mei  2013
Als we aan het slotstuk van het seizoen 2012/2013 terugdenken, dan denken we ook terug aan de wedstrijd die Go Ahead Eagles tegen FC Volendam speelden. De club uit Deventer bewees SC Cambuur een fantastische dienst door Volendam, dat voorafgaand aan de laatste speelronde koploper van de Jupiler League was, te verslaan. Doordat de Volendammers werden verslagen en SC Cambuur in Rotterdam van Excelsior won, namen de Leeuwarders op de slotdag de koppositie over en werden kampioen van de Jupiler League.