Historische resultaten SC Cambuur – De Graafschap

12 januari 2018, 13:00

Het duel met De Graafschap is voor de supporters van SC Cambuur een weerzien met Henk de Jong en Sandor van der Heide. Hoezeer beide heren nog altijd geliefd zijn in Leeuwarden: de feestdagen zijn voorbij, dus er worden geen cadeautjes meer weggegeven in het Cambuurstadion. De Leeuwarders willen 2018 goed begonnen en De Graafschap verslaan. Wint Cambuur vanavond, dan wordt een negatieve reeks doorbroken.

Vijf op rij
Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat SC Cambuur na een wedstrijd tegen De Graafschap met een goed gevoel van het veld stapte. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Leeuwarders geen enkele keer. De laatste overwinning van SC Cambuur tegen De Graafschap dateert van 14 april 2013. Door een dubbelslag van Martijn Barto won het SC Cambuur van Henk de Jong destijds met 1-2 op De Vijverberg.

Nederlaag in Doetinchem
SC Cambuur neemt het vanavond voor de tweede keer dit seizoen op tegen De Graafschap. In de tweede speelronde troffen de teams elkaar eerder. Het werd geen fijne voetbalavond voor de Leeuwarders, die met een 2-0 nederlaag huiswaarts werden gestuurd.

Hoewel het SC Cambuur van Marinus Dijkhuizen niet slecht aan de wedstrijd begon, nam De Graafschap na een halfuur spelen de leiding. Daryl van Mieghem was Matthew Steenvoorden te snel af en legde de bal terug op Fabian Serrarens, die in het lege doel schoot. Waar Van Mieghem voor rust de aangever was, daar was hij na rust de afmaker. Met een beheerst schot rondde de buitenspeler een mooie aanval af: 2-0.

Laatste keer in Leeuwarden
Bijna anderhalf jaar geleden kwam De Graafschap voor het laatst op bezoek in Leeuwarden. ‘Het duel der degradanten’ eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat was een uitslag waar vooral de bezoekers uit Doetinchem blij mee waren.

Voor rust waren de grote kansen voor SC Cambuur. Jergé Hoefdraad benutte een van deze mogelijkheden en zette de thuisploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot tien minuten voor tijd. Scheidsrechter Siemen Mulder maakte een verkeerde beslissing door De Graafschap een ingooi te geven, waarna De Superboeren genadeloos toesloegen. Uit een voorzet van Nathaniël Will kopte Piotr Parzyszek de 1-1 tegen de touwen. SC Cambuur kreeg nog kansen op de 2-1, maar een laat doelpunt bleef uit.