058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Helmond Sport

20 april 2018, 16:30

De laatste tegenstander die SC Cambuur dit seizoen in een thuiswedstrijd (in de reguliere competitie) tegenkomt is Helmond Sport. De Leeuwarders nemen het vanavond voor de vijftiende keer deze eeuw in een thuisduel op tegen Helmond Sport. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwarders, die sinds 2000 voor eigen publiek maar één keer verloren van de bezoekers uit Helmond.

SC Cambuur won van de dertien overige wedstrijden acht keer, vijf maal eindigde een duel in een gelijkspel. Positieve statistieken, maar resultaten uit het verleden bieden in dit geval helaas geen garantie voor de toekomst.

Flater in Helmond
Het is nog maar een paar maanden geleden dat SC Cambuur een pijnlijke nederlaag leed tegen Helmond Sport. In het Lavans Stadion bleken de Leeuwarders niet opgewassen tegen de laagvlieger uit Helmond. Het werd liefst 3-0 voor de thuisploeg, die voorafgaand aan de wedstrijd nog maar twee keer had gewonnen in achttien speelrondes.

Met een venijnig schot zette Jason Bourdouxhe na een klein halfuur spelen de 1-0 op het scorebord, tot grote frustratie van interim-trainer Sipke Hulshoff. Hij besloot om vlak na rust twee spelers in het veld te brengen: Justin Mathieu en Furdjel Narsingh. Zij konden het tij echter niet keren, want twee minuten na dubbele wijziging maakte Robert Braber de 2-0.

In de blessuretijd werd het alleen nog maar erger voor SC Cambuur. Eerst pakte Marvin Peersman zijn tweede gele kaart, vervolgens maakte Jordy Thomassen ook nog eens de 3-0.

Winst in de beker
Een paar maanden eerder was SC Cambuur ook al op bezoek in Helmond. Niet voor een competitiewedstrijd, maar voor een duel in de eerste ronde van de KNVB beker. Het werd een mooie avond voor de Leeuwarders, die niet alleen de volgende ronde bereikten, maar dat ook met een grote score deden.

Na 55 minuten spelen was de wedstrijd al beslist. SC Cambuur stond toen op een 2-0 voorsprong door een dubbelslag van Kevin van Kippersluis en Steven Edwards (Helmond Sport) werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De Helmonders kwamen zelfs met negen man op het veld te staan toen een paar minuten later ook Robert van Koesveld mocht vertrekken van scheidsrechter Christiaan Bax.

Gévero Markiet deed nog wat terug namens Helmond Sport, maar via Karim Rossi, Issa Kallon en Nigel Robertha liepen de Leeuwarders in de slotfase uit naar 1-5.