058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Helmond Sport

19 oktober 2018, 13:30

In de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen is Helmond Sport de tegenstander. Het is de zestiende keer sinds de eeuwwisseling dat SC Cambuur de club uit Noord-Brabant in Leeuwarden ontvangt. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, die sinds 2000 voor eigen publiek maar één keer verloor van de bezoekers uit Helmond.

Afgetekende zege
SC Cambuur speelde het afgelopen seizoen in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Helmond Sport. De Leeuwarders hadden zich toen al geplaatst voor de play-offs, maar hadden nog een kans om de eerste ronde van de nacompetitie over te slaan. Helmond Sport, dat een tegenvallend seizoen kende, was al lang en breed uitgespeeld en ging in het Cambuurstadion met 4-1 onderuit.

Voor rust werd er niet gescoord, maar in de tweede helft vielen vijf doelpunten. De eerste werd gemaakt door Matthew Steenvoorden, die uit een voorzet van Daniel Crowley raak kopte. Via Robert Braber kwam Helmond Sport op gelijke hoogte, maar al snel kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Dit keer was het Justin Mathieu die met een kopbal scoorde.

In de slotfase prikten de Leeuwarders er nog twee bij. Eerst maakte Kevin van Kippersluis met enig fortuin het derde Cambuur-doelpunt. Vlak voor tijd besloot de ingevallen Ricardo Kip de eindstand op 4-1.

Winst én verlies in Helmond
Eerder dat seizoen troffen de teams elkaar al twee keer eerder in Helmond: eenmaal in de beker, eenmaal in de competitie. Het bekerduel – gespeeld in september – werd een prooi voor de Leeuwarders. Zij wonnen met liefst 1-5 door goals van Van Kippersluis (twee keer), Karim Rossi, Issa Kallon en Nigel Robertha. Helmond eindigde daarnaast de wedstrijd met twee man minder.

De competitiewedstrijd, die in december werd gespeeld, verliep minder positief voor SC Cambuur. De Leeuwarders speelden een zwakke wedstrijd en kregen uiteindelijk met 3-0 aan de broek.