058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Helmond Sport

13 september 2019, 15:00

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen is Helmond Sport de tegenstander. Het is de zeventiende keer sinds de eeuwwisseling dat SC Cambuur de club uit Noord-Brabant in Leeuwarden ontvangt. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, die sinds 2000 voor eigen publiek maar één keer verloor van de bezoekers uit Helmond.

Goede overwinning
Het is bijna een jaar geleden Helmond Sport voor het laatst te gast was in het Cambuurstadion. Zoals wel vaker werden de bezoekers uit Noord-Brabant met een nederlaag huiswaarts gestuurd. Door doelpunten van Kevin van Kippersluis (twee keer) en Nigel Robertha boekten de Leeuwarders een goede 3-1 overwinning.

SC Cambuur was al na vijf minuten dicht bij het openingsdoelpunt. Justin Mathieu haalde uit vanaf een meter of vijfentwintig en zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Tien minuten voor rust viel de 1-0 alsnog: met enig geluk kreeg Robertha de bal bij Van Kippersluis, die van dichtbij raak schoot. Op aangeven van Mathieu maakte Van Kippersluis een paar minuten later ook de 2-0. Daarbij liep de aanvaller wel een handblessure op.

Meteen na rust kwam Helmond Sport terug in de wedstrijd door defensief geschutter van SC Cambuur. Het team van trainer René Hake probeerde de tegenstander te verrassen met een buitenspelval, die hopeloos mislukte. Bram Zwanen tekende namens de bezoekers voor de aansluitingstreffer. De Leeuwarders stelden vervolgens orde op zaken en kwamen via Robertha op 3-1, wat ook de eindstand was.

Kleine zege in Helmond
Een paar maanden later troffen de teams elkaar in Helmond. Ook toen kwam SC Cambuur als winnaar uit de strijd. Tyrone Conraad maakte namens de Leeuwarders het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

De goal van Conraad viel tien minuten na rust. De aanvaller werd in het strafschopgebied bereikt door Kevin Jansen en schoot raak in de korte hoek. Van Kippersluis was tien minuten voor tijd nog dicht bij de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Stijn van Gassel.