058-2963300
Historische Resultaten SC Cambuur – Helmond Sport

Historische Resultaten SC Cambuur – Helmond Sport

3 februari 2017, 10:58

SC Cambuur neemt het vanavond voor de veertiende keer deze eeuw in een thuiswedstrijd op tegen Helmond Sport. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwarders, die sinds 2000 voor eigen publiek maar één keer verloren van de bezoekers uit Helmond.

SC Cambuur won van de twaalf overige wedstrijden zeven keer, vijf maal eindigde een duel in een gelijkspel. Positieve statistieken, maar resultaten uit het verleden bieden in dit geval helaas geen garantie voor de toekomst.

Eerder dit seizoen
SC Cambuur nam het aan het begin van het seizoen ook op tegen Helmond Sport. In de vijfde speelronde gingen de Leeuwarders, die al belabberd waren begonnen aan het seizoen, met 1-0 onderuit in het Lavans Stadion, dat ook wel bekendstaat als De Braak.

Hoewel SC Cambuur het meeste balbezit had, was het de thuisploeg die na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong kwam. Marc Höcher nam het doelpunt voor zijn rekening. De aanvaller, die na een kort avontuur bij het Duitse Rot-Weiss Erfurt weer terug is op de Nederlandse velden, schoot een vrije trap tegen de touwen.

Het team van toenmalig trainer Rob Maas ging in het vervolg van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de defensie van Helmond Sport. De club uit Noord-Brabant hield de 1-0 vast en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen. Helmond Sport staat inmiddels op elf overwinningen – evenveel als SC Cambuur.

Vier jaar geleden
Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat Helmond Sport voor een competitiewedstrijd langskwam in Leeuwarden. Op 15 maart 2013 won SC Cambuur voor eigen publiek met 2-0 van de Helmonders.

Twee spelers die toen in actie kwamen, staan nog steeds onder contract in Leeuwarden: Erik Bakker en Michiel Hemmen. Laatstgenoemde opende destijds na 35 minuten spelen de score. Hij maakte op aangeven van Oebele Schokker de 1-0. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot Melvin de Leeuw (tegenwoordig spelend in Azië) vlak voor het einde de wedstrijd besliste.

Eerder dat seizoen ging SC Cambuur nog met 3-1 onderuit in en tegen Helmond. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Namens de Leeuwarders maakte Martijn Barto nog het openingsdoelpunt, maar Gillian Justiana, Charles Kazlauskas en Juanito Sequeira zorgden ervoor dat de punten in Helmond bleven.

Foto: www.dijksfotografie.com

­­­