058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Jong FC Utrecht

24 januari 2020, 13:18

Hoewel SC Cambuur en Jong FC Utrecht nog geen enorme onderling historie hebben opgebouwd, troffen de teams elkaar toch al zeven keer. Tot nu toe zijn de Leeuwarders ongeslagen tegen het beloftenteam uit de Domstad. SC Cambuur won vier keer en speelde drie keer gelijk tegen het tweede elftal van FC Utrecht.

Eerste seizoen
Op 9 december 2016 ontmoetten de teams elkaar voor de eerste keer. SC Cambuur en Jong FC Utrecht maakten er toen een doelpuntrijke wedstrijd van. Uiteindelijk trokken de Leeuwarders aan het langste eind door met 4-2 te winnen. Jong FC Utrecht kwam na rust terug van een 2-0 achterstand, maar door goals van Martijn Barto en Erik Bakker boekte de thuisploeg alsnog een verdiende zege. De uitwedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor SC Cambuur.

Tweede seizoen
In het tweede seizoen dat SC Cambuur en Jong FC Utrecht elkaar troffen, lukten het de Leeuwarders niet om foutloos te blijven. In het Cambuurstadion pakte het beloftenteam een punt door met 2-2 gelijk te spelen. In de laatste twintig minuten vielen drie doelpunten en kregen beide teams rood. In Utrecht ging het niet mis voor SC Cambuur, waar toen Sipke Hulshoff voor de groep stond. De Leeuwarders boekten een vrij simpele 1-3 overwinning.

Derde seizoen
Ook vorig seizoen lukte het SC Cambuur niet om zes punten aan de twee ontmoetingen met Jong FC Utrecht over te houden. De uitwedstrijd eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Voor eigen publiek wonnen de Leeuwarders met 4-1 door doelpunten van Sai van Wermeskerken, Kevin van Kippersluis, Junior van der Velden (eigen goal) en Robin Maulun.

Afgelopen oktober
Eerder dit seizoen slaagde SC Cambuur er niet in om de volle buit mee te nemen uit Utrecht. Het team van trainer Henk de Jong speelde met 1-1 gelijk op Sportcomplex Zoudenbalch. Na een uur zette Mitchell van Rooijen, die onlangs in het eerste elftal van FC Utrecht debuteerde, de 1-0 op het scorebord. Robert Mühren maakte vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, maar verder dan 1-1 kwam SC Cambuur niet.