058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Jong FC Utrecht

12 april 2019, 15:47

SC Cambuur en Jong FC Utrecht hebben nog geen grote onderlinge historie opgebouwd, maar troffen elkaar de afgelopen twee en een half jaar toch al vijf keer. Tot nu toe zijn de Leeuwarders ongeslagen tegen het beloftenteam uit de Domstad. SC Cambuur won drie keer en speelde twee keer gelijk tegen het tweede elftal van FC Utrecht.

Eerste seizoen
Op 9 december 2016 ontmoetten de teams elkaar voor de eerste keer. SC Cambuur en Jong FC Utrecht maakten er toen een doelpuntrijke wedstrijd van. Uiteindelijk trokken de Leeuwarders aan het langste eind door met 4-2 te winnen. Jong FC Utrecht kwam na rust terug van een 2-0 achterstand, maar door goals van Martijn Barto en Erik Bakker boekte de thuisploeg alsnog een verdiende zege.

Ook in Utrecht ging het niet fout voor SC Cambuur. In een van de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen wonnen de Leeuwarders met 0-2 door goals van Sander van de Streek – inmiddels speler van FC Utrecht – en Tarik Tissoudali.

Tweede seizoen
In het tweede seizoen dat SC Cambuur en Jong FC Utrecht elkaar troffen, lukten het de Leeuwarders niet om foutloos te blijven. In het Cambuurstadion pakte het beloftenteam een punt door met 2-2 gelijk te spelen. In de laatste twintig minuten vielen drie doelpunten en kregen beide teams rood.

Op Sportpark De Westmaat in Spakenburg ging het niet mis voor SC Cambuur, waar toen Sipke Hulshoff voor de groep stond. De Leeuwarders boekten een vrij simpele 1-3 overwinning door goals van Nigel Robertha, Martijn Barto en Darren Rosheuvel.

Afgelopen september
Eerder dit seizoen slaagde SC Cambuur er niet in om de volle buit mee te nemen uit Utrecht. Het team van trainer René Hake stelde teleur en speelde met 0-0 gelijk. Het puntenverlies had voorkomen kunnen worden als de Leeuwarders net iets scherper voor het doel waren geweest. Onder anderen Justin Mathieu en Emmanuel Mbende kregen de bal er niet in. Cambuur ontsnapte in de allerlaatste minuut van de wedstrijd zelfs nog aan een nederlaag.