058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Jong PSV

Historische resultaten SC Cambuur – Jong PSV

28 februari 2020, 13:25

Wellicht kruist SC Cambuur volgend seizoen weer de degens met het vlaggenschip van PSV, maar vanavond is voor het vierde jaar op rij het beloftenteam van de Eindhovense club de tegenstander. Het wordt de achtste keer dat de teams elkaar treffen. Van de zeven vorige ontmoetingen wonnen de Leeuwarders er vier.

Kleine uitslagen
In de zeven voorgaande ontmoetingen ontliepen SC Cambuur en Jong PSV elkaar niet heel veel. De Leeuwarders wonnen vier keer (0-1 en 1-2, 3-1 en 0-1), Jong PSV trok één keer aan het langste eind (0-1) en twee maal deelden de teams de punten (twee keer 1-1).

Eerder dit seizoen
Iets meer dan vijf maanden geleden troffen SC Cambuur en Jong PSV elkaar op De Herdgang. Onder toeziend oog van 550 supporters boekte het team van trainer Henk de Jong een moeizame, maar belangrijke 0-1 overwinning. Calvin Mac-Intosch werd de matchwinner.

Toen de wedstrijd een kwartier onderweg was, claimde SC Cambuur een strafschop. Een voorzet van Jordy van Deelen kwam tegen de arm van een speler van Jong PSV, maar scheidsrechter Erwin Blank wuifde het weg. Een meevallertje hadden de Leeuwarders in de eerste helft wel kunnen gebruiken, want in de afronding hadden ze vaak pech. Zo mikte Erik Schouten van dichtbij naast en kreeg Issa Kallon vlak voor rust een dot van een kans. Hij leek de 0-1 te maken, maar zijn stiftje stuiterde tegen de paal.

Na een uur moest SC Cambuur met tien man verder. Robin Maulun maakte een gemene en vooral onnodige overtreding op het middenveld, waarvoor hij een directe rode kaart kreeg. Met een man minder leek een punt het hoogst haalbare te zijn voor de bezoekers. De manschappen van De Jong gaven de moed echter niet op en werden daar direct voor beloond.

Een hoge bal viel voor de voeten van Mac-Intosch, die geen moment twijfelde en met een fraaie omhaal de 0-1 op het scorebord zette. SC Cambuur gaf de voorsprong niet meer weg en trok de zege over de streep.

Laatste ontmoetingen
23-09-2019 Jong PSV – SC Cambuur 0-1
15-03-2019 SC Cambuur – Jong PSV 3-1
10-12-2018 Jong PSV – SC Cambuur 1-2
12-03-2018 Jong PSV – SC Cambuur 1-1
27-10-2017 SC Cambuur – Jong PSV 0-1

Foto: www.cambuurimages.nl