058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Jong PSV

15 maart 2019, 15:00

In Leeuwarden snakt men weer naar krachtmetingen met de Nederlandse topteams, maar voorlopig moet SC Cambuur genoegen nemen met wedstrijden tegen beloftenteams van deze clubs. Net als vorig seizoen treft Cambuur ook dit jaar weer niet het vlaggenschip van PSV, maar de sloep: Jong PSV. Het is de zesde keer dat de Leeuwarders het opnemen tegen de Eindhovense beloften.

Kleine uitslagen
In de vijf voorgaande ontmoetingen ontliepen SC Cambuur en Jong PSV elkaar weinig. De Leeuwarders wonnen twee keer (0-1 en 1-2), Jong PSV trok één keer aan het langste eind (0-1) en tweemaal deelden de teams de punten (twee keer 1-1).

Eerder dit seizoen
Het is niet eens heel lang geleden dat SC Cambuur en Jong PSV elkaar voor de laatste keer troffen in de Eerste Divisie. Drie maanden geleden, in december, zegevierde de ploeg van trainer René Hake met 1-2. Pas in de slotfase van de wedstrijd trokken de Leeuwarders de wedstrijd naar zich toe.

Op de Herdgang kwam Cambuur na dertien minuten op voorsprong. Kevin Schindler pikte de bal op de rand van het strafschopgebied op en schoot onberispelijk raak in de lange hoek. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong; Jong PSV kwam een paar minuten later langszij. Cody Gakpo – die steeds meer speeltijd krijgt in het eerste elftal – maakte op aangeven van Ramon Lundqvist de gelijkmaker.

Via Nigel Robertha had Cambuur vervolgens voor een tweede keer op voorsprong moeten komen. De spits had het vizier echter niet op scherp en schoot oog in oog met Mike van de Meulenhof op de jonge doelman. Niet veel later had ook Issa Kallon moeten scoren, maar hij wist een opgelegde kans niet te benutten.

Na rust kwam alsnog alles goed voor de Leeuwarders. Kantelpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart voor Bertalan Kun, die na een uur werd weggestuurd door scheidsrechter Freek van Herk. De arbiter speelde in de slotfase weer een cruciale rol door Cambuur een penalty te geven nadat Karim Rossi licht werd vastgehouden. Robin Maulun ging achter de bal staan en bezorgde zijn ploeg de volle buit.