058-2963300
Historische Resultaten SC Cambuur – MVV

9 februari 2018, 15:45

Of het spannend wordt vanavond? Als de historische resultaten een graadmeter zijn, dan kan het beide kanten op. SC Cambuur en MVV ontlopen elkaar nagenoeg niets. De clubs namen het sinds 1977 in totaal 55 keer tegen elkaar op. SC Cambuur kwam één keer vaker dan MVV als winnaar uit de strijd: 21 om 20.

Punt mee naar Leeuwarden
De ontmoeting eerder dit seizoen leverde geen winnaar op. In de zesde speelronde eindigde MVV – SC Cambuur in 1-1. De Leeuwarders hadden het betere van het spel, maar moesten genoegen nemen met een punt.

In de openingsfase van de wedstrijd lag het initiatief bij SC Cambuur, dat via Mathias Schils, Karim Rossi en Justin Mathieu voor het nodige gevaar zorgde. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft maakte Jonathan Okita op knappe wijze de 0-1, een stand waarmee beide ploegen ook gingen rusten.

De tweede helft ging SC Cambuur op jacht naar de gelijkmaker. Nadat de Leeuwarders goed wegkwamen nadat Robbert Schilder de eigen lat had geraakt, viel de 1-1. Op aangeven van Karim Rossi maakte Martijn Barto op beheerste wijze de gelijkmaker. Kevin van Kippersluis was met een kopbal op de lat nog dicht bij de 1-2, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Vorig seizoen: ruime overwinning
Een klein jaar geleden had SC Cambuur weinig moeite met MVV. De club uit Maastricht kwam er in Leeuwarden geen moment aan te pas en werd met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Na een helft spelen stond een 2-0 tussenstand op het scorebord. De score werd na iets meer dan een halfuur spelen geopend door Sander van de Streek, die op aangeven van Jergé Hoefdraad scoorde. Niet veel later verdubbelde Jamiro Monteiro de score.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario: SC Cambuur domineerde, viel aan en maakte twee doelpunten. Dit keer waren niet Van de Streek en Monteiro de makers van de goals, maar Martijn Barto en Stefano Lilipaly.