058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – MVV

26 april 2019, 13:39

Het belooft vanavond een spannende pot te worden. Niet alleen omdat SC Cambuur en MVV op de ranglijst heel dicht bij elkaar staan, maar ook omdat de clubs elkaar in historisch opzicht weinig ontlopen. De clubs namen het sinds 1977 in totaal 57 keer tegen elkaar op. SC Cambuur kwam één keer vaker dan MVV als winnaar uit de strijd: 22 om 21.

Zege in De Geusselt
In de allerlaatste speelronde voor de winterstop troffen SC Cambuur en MVV elkaar in De Geusselt. Het werd toen een mooie avond voor de Leeuwarders, die met de volle buit huiswaarts keerden. Door doelpunten van Robin Maulun en Tyrone Conraad won het team van trainer René Hake met 1-2.

Het begin van de wedstrijd was spectaculair. Al in de tweede minuut kopte Dimitri Lavalée de bal tegen de lat. Een halfuur later raakten ook de Leeuwarders het houtwerk. Uit een bijna niet te missen kans schoot Karim Rossi de bal tegen het aluminium. Zonder doelpunten zochten de teams halverwege de wedstrijd de kleedkamers op, waarna in de tweede helft het duel alsnog ontbrandde.

Bijna meteen na rust kreeg Xavier Mbuyamba een directe rode kaart; het breekpunt in de wedstrijd. De verdediger van MVV werd weggestuurd nadat hij in het strafschopgebied Issa Kallon van achteren neerhaalde. Uit de penalty die volgde, opende Robin Maulun de score. Niet veel later viel ook de 0-2, gemaakt door Tyrone Conraad. In de slotfase maakten de tien van MVV via Joeri Schroyen nog de aansluitingstreffer, maar de zege van SC Cambuur kwam niet meer in gevaar.

Teleurstellende nederlaag
De laatste editie van SC Cambuur – MVV werd gewonnen door de bezoekers uit Maastricht. In een besneeuwd Leeuwarden leek de ontmoeting tussen de noordelijke en zuidelijke club in een bloedeloze remise te eindigen, tot MVV in de slotfase plots twee keer toesloeg.

Eerst sloeg Tuur Houben tien minuten voor tijd toe. De invaller schudde Xander Houtkoop van zich af, kreeg een vrije doortocht en schoof vervolgens de bal onder Erik Cummins door. Vlak voor tijd verdubbelde Samy Mmaee de marge. Uit een vrije trap van Alessandro Ciranni maakte de verdediger de 0-2.