058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – MVV

7 februari 2020, 14:30

Het verschil op de ranglijst is groot, maar in historisch opzicht ontlopen SC Cambuur en MVV elkaar weinig. De clubs namen het sinds 1977 in totaal 59 keer tegen elkaar op. SC Cambuur kwam 23 keer als winnaar uit de strijd, MVV 21 maal en 15 keer werd er gelijkgespeeld.

Bloedeloze remise
SC Cambuur wist dit seizoen al vele teams te verslaan, maar MVV (nog) niet. In speelronde 10 troffen troffen de clubs elkaar in De Geusselt. Het publiek werd niet vermaakt, want de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0.

De eerste goede mogelijkheid in Maastricht was voor Anthony van den Hurk, aanvoerder van MVV. De spits slaagde er van dichtbij niet in om Sonny Stevens te verschalken. Aan de andere kant was er ook een kans voor SC Cambuur, maar het schot van Jordy van Deelen miste precisie.

Na rust waren de betere kansen voor MVV. Zo moest Stevens zich een keer strekken op een inzet van Jérôme Déom en belandde een vrije trap van Joshua Holtby op de paal. De ploeg van trainer Henk de Jong zette daar weinig tegenover. Een mislukt schot van Issa Kallon was wellicht nog de beste mogelijkheid voor de bezoekers.

Ruime thuisoverwinning
Vorig seizoen was MVV in de een na laatste speelronde te gast in Leeuwarden. Een echte wedstrijd werd het nooit, daar de bezoekers al na acht minuten met tien man verder moesten. SC Cambuur won uiteindelijk met 4-1 door een hattrick van Robin Maulun en een doelpunt van Robbert Schilder.

Vroeg in de wedstrijd werd Dimitri Lavalée met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De Belgische verdediger van MVV verloor de bal aan Issa Kallon en haalde vervolgens de aanvaller onderuit in een poging zijn fout te herstellen. Scheidsrechter Richard Martens was van mening dat de thuisploeg een scoringskans was ontnomen en deelde Lavalée de zwaarste straf uit.

De arbiter gaf SC Cambuur niet veel later een strafschop, die benut werd door Maulun. De Franse middenvelder mocht daarna voor een tweede keer aanleggen vanaf elf meter. Weer schoot hij de bal langs Luuk Koopmans. Na rust maakte Schilder er 3-0 van. Hij nam op een meter of twintig van het doel de bal op de pantoffel en knalde fraai raak.

Nadat MVV wat terugdeed (ongelukkige eigen goal van Emmanuel Mbende) completeerde Maulun zijn officieuze hattrick. De middenvelder stak het halve veld over, kon niet worden bijgehaald door de verdedigers van MVV en schoof de bal beheerst binnen: 4-1.