058-2963300
Historische Resultaten SC Cambuur – MVV

24 februari 2017, 12:38

Kijkend naar de historische resultaten, dan ontlopen SC Cambuur en MVV elkaar nagenoeg niets. De clubs namen het sinds 1977 in totaal 53 keer tegen elkaar op. Beide teams wonnen twintig ontmoetingen, de resterende dertien wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Op basis van deze statistieken en het feit dat de clubs dicht bij elkaar staan op de ranglijst, belooft het een spannend duel te worden in Leeuwarden.

Late nederlaag
Toen de clubs elkaar eerder dit seizoen troffen, ontliepen de clubs elkaar ook weinig. De Leeuwarders namen in De Geusselt de leiding, maar na rust rechtte MVV de rug en won het door een laat doelpunt met 2-1.

De wedstrijd begon niet slecht voor de Leeuwarders, die na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong kwamen. Ricardo Kip verzilverde een mooie steekpass van Jergé Hoefdraad en zette daarmee de 0-1 op het scorebord. Die voorsprong hield SC Cambuur tot het einde van de eerste helft vast, maar na rust kwam MVV al snel terug in de wedstrijd.

Joeri Schroyen nam de gelijkmaker voor zijn rekening. MVV drukte niet door en na het inbrengen van Martijn Barto kantelde de wedstrijd. SC Cambuur werd sterker, Barto kreeg enkele kansen, maar de bal wilde er niet in. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, tot Dyon Gijzen vlak voor tijd plots de 2-1 maakte. Met lege handen keerden de Leeuwarders weer huiswaarts.

Laatste keer in Leeuwarden
MVV won ook de laatste keer dat de clubs elkaar in Leeuwarden troffen. Op 26 oktober 2012 boekten de Limburgers een 1-3 zege in het Cambuurstadion.

De wedstrijd begon geweldig voor de bezoekers uit Maastricht, die al na twee minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwamen door een doelpunt van Danny Schreurs. Niet veel later verdubbelden de Limburger de voorsprong door een goal van Mark Veldmate. Een fantastische start voor MVV, een teleurstellend begin voor de thuisploeg.

SC Cambuur maakte via Michiel Hemmen echter al snel de aansluitingstreffer. De hoop op een goed resultaat was er weer, tot Mohamed El Makrini na een uur spelen met rood van het veld werd gestuurd. Het tiental van SC Cambuur kon de gelijkmaker niet forceren, maar kreeg nog wel een goal om de oren: 1-3.