058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – NAC Breda

Historische resultaten SC Cambuur – NAC Breda

25 november 2016, 17:50

Op basis van de posities op de ranglijst mag het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda eigenlijk geen topper worden genoemd. Toch krijgt de wedstrijd die vanavond in het Cambuurstadion wordt afgewerkt het stempel ‘topwedstrijd’. Beide clubs degradeerden onlangs uit de Eredivisie en willen het liefst zo snel mogelijk weer terugkeren op het hoogste niveau.

Terugkeer
Omdat NAC Breda een seizoen eerder uit de Eredivisie degradeerde dan SC Cambuur, namen de clubs het verleden seizoen niet tegen elkaar op. In Leeuwarden treffen de clubs elkaar voor de 27ste keer in competitieverband. De historische resultaten spreken in het voordeel van de bezoekers uit Noord-Brabant. NAC Breda versloeg SC Cambuur dertien keer, de Leeuwarders pakten zes maal de volle buit en zeven keer werden de punten gedeeld.

Eredivisie
In de drie seizoenen die SC Cambuur de afgelopen jaren in de Eredivisie verbleef, stond vier keer een wedstrijd tegen NAC Breda op het programma. De club uit Breda legde de Leeuwarders iedere keer het vuur aan de schenen, want SC Cambuur won geen van de vier duels. Drie keer ging de winst naar de club uit Breda, eenmaal eindigde het treffen met De Parel van het Zuiden in een gelijkspel.

Laatste keer
De laatste keer dat NAC Breda in het Cambuur Stadion op bezoek was, namen de bezoekers drie punten mee uit Leeuwarden. Op 6 december 2014 eindigde het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur in 0-1. Erik Falkenburg werd de matchwinner. Halverwege de eerste helft maakte hij met een rake kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd.

Een paar maanden later, op 20 februari 2015, troffen de clubs elkaar weer. In het Rat Verlegh Stadion zorgde ex-Cambuur-speler Adnane Tighadouini er met twee doelpunten voor dat NAC Breda met 2-1 won. Ondanks dat SC Cambuur het seizoen twee keer verloor van NAC Breda, eindigde het ruim boven de club uit Noord-Brabant. NAC Breda besloot het seizoen op de zestiende plaats en degradeerde na een spannende nacompetitie. SC Cambuur eindigde het seizoen op de twaalfde plek met 41 punten – een puntenrecord voor de Leeuwarders.

Laatste vijf onderlinge competitieduels

20-02-2015 NAC Breda – SC Cambuur 2-1
06-12-2014 SC Cambuur – NAC Breda 0-1
21-12-2013 NAC Breda – SC Cambuur 1-0
04-08-2013 SC Cambuur – NAC Breda 0-0
16-12-1998 NAC Breda – SC Cambuur 2-3

Foto: www.dijksfotografie.com