058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – RKC Waalwijk

Historische resultaten SC Cambuur – RKC Waalwijk

29 september 2017, 10:41

Geel-blauw versus geel-blauw, ofwel SC Cambuur versus RKC Waalwijk. De clubs namen het sinds het begin van de jaren ‘90 negentien keer tegen elkaar op. De historische resultaten spreken niet bepaald in het voordeel van de Leeuwarders, die slechts vier van deze ontmoetingen wonnen. RKC Waalwijk trok zeven keer aan het langste eind en acht maal werden de punten gedeeld.

Doelpuntrijk
Wedstrijden tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk zijn vaak een garantie voor spektakel. Gemiddeld wordt er bijna vier doelpunten per onderlinge ontmoeting gescoord. Het meest doelpuntrijke duel was in het seizoen 2007/2008, toen SC Cambuur met 6-3 onderuit ging in Waalwijk. Het werd de avond van Kevin Vink, die als invaller een hattrick maakte namens de thuisploeg. Voor SC Cambuur waren Chris de Wagt, Adnan Barakat en Marc Mboua verantwoordelijk voor de doelpunten.

Afgelopen seizoen
Ook het afgelopen seizoen werd flink aan het doelpuntengemiddelde gewerkt. In Waalwijk slaagde SC Cambuur er niet in om de bekerstunt tegen Ajax (2-1) een goed vervolg te geven. De Leeuwarders kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar rechtten ook tweemaal de rug: 2-2.

Pieter Langedijk opende halverwege de eerste helft de score door vanaf de strafschopstip te scoren. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later zette Martijn Barto de 1-1 op het scorebord. Na rust kwam RKC wederom op voorsprong. Ditmaal gaf Johan Voskamp met zijn hoofd het laatste zetje. Sander van de Streek maakte op aangeven van Barto nog de gelijkmaker, maar de 2-3 volgde niet.

Een aantal maanden later troffen SC Cambuur en RKC Waalwijk elkaar opnieuw, ditmaal in Leeuwarden. Het werd een feestavond in het Cambuurstadion, want niet alleen werd er met 5-0 gewonnen, ook de periodetitel werd binnengesleept.

De grote man van de avond werd een speler die een cruciale rol speelde, maar geen enkele keer op het scorebord verscheen. Jergé Hoefdraad was bij vier van de vijf doelpunten de aangever. Hij bediende Sander van de Streek, Tarik Tissoudali (twee keer) en Erik Bakker, die allen voor rust scoorden. De andere doelpuntenmaker was Stefano Lilipaly, die eveneens in de eerste helft scoorde.

Laatste vijf onderling competitieduels
21-04-2017 SC Cambuur – RKC Waalwijk 5-0
18-12-2016 RKC Waalwijk – SC Cambuur 2-2
14-03-2014 SC Cambuur – RKC Waalwijk 3-2
07-12-2013 RKC Waalwijk – SC Cambuur 2-2
17-04-2011 RKC Waalwijk – SC Cambuur 4-1

Foto: www.dijksfotografie.nl