Historische resultaten SC Cambuur – RKC Waalwijk

7 september 2018, 13:00

Geel-blauw versus geel-blauw, ofwel SC Cambuur versus RKC Waalwijk. De clubs namen het sinds het begin van de jaren ‘90 21 keer tegen elkaar op. De historische resultaten spreken niet bepaald in het voordeel van de Leeuwarders, die slechts vier van deze ontmoetingen wonnen. RKC Waalwijk trok zeven keer aan het langste eind en tien maal werden de punten gedeeld.

Doelpuntrijk
Wedstrijden tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk zijn vaak een garantie voor spektakel. Gemiddeld wordt er bijna vier doelpunten per onderlinge ontmoeting gescoord. Het meest doelpuntrijke duel was in het seizoen 2007/2008, toen SC Cambuur met 6-3 onderuit ging in Waalwijk. Het werd de avond van Kevin Vink, die als invaller een hattrick maakte namens de thuisploeg. Voor SC Cambuur waren Chris de Wagt, Adnan Barakat en Marc Mboua verantwoordelijk voor de doelpunten.

Afgelopen seizoen
Het afgelopen seizoen presteerde SC Cambuur in de competitie een stuk beter dan RKC Waalwijk, maar de Leeuwarders slaagden er tot twee keer toe niet in om de huidige nummer acht van de Eerste Divisie te verslaan. Zowel het thuis- als uitduel eindigde in een gelijkspel, waarbij het hoge doelpuntengemiddelde naar beneden werd gehaald. In Leeuwarden troffen de clubs elkaar ongeveer een jaar geleden, in september. Het publiek in het Cambuurstadion zag de thuisploeg goed beginnen, maar RKC Waalwijk nam halverwege de eerst helft de leiding. Nadat SC Cambuur een aantal kansen had gemist, schoot Johan Voskamp met een bekeken schot de 0-1 op het scorebord.

De schade werd echter snel hersteld. Waar Issa Kallon al een paar kansen om zeep had geholpen, daar schoot hij vlak voor rust wel raak. In de tweede helft ging SC Cambuur op jacht naar de 2-1, maar die kwam er niet. De Leeuwarders speelden het laatste kwartier van de wedstrijd met een man meer na een rode kaart van RKC’er Mohamed Mezghrani.

Een paar maanden later, in februari, troffen de teams elkaar weer. Ook toen eindigde de ontmoeting zonder winnaar. Beide teams kwamen niet tot scoren in het Mandemakers Stadion. RKC Waalwijk kreeg – net als in Leeuwarden – in de slotfase van de wedstrijd een rode kaart. De man-meer-situatie hielp SC Cambuur echter niet.