058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Roda JC

Historische resultaten SC Cambuur – Roda JC

28 september 2018, 13:21

Voor de elfde keer in de clubhistorie is Roda JC te gast in het Cambuurstadion. Opvallend is dat SC Cambuur en Roda JC elkaar in die wedstrijden nauwelijks ontlopen: De Leeuwarders wonnen twee keer, Roda JC drie maal en zes keer werd er gelijkgespeeld. De laatste keer dat de teams elkaar troffen was in 2016, toen beide ploegen nog uitkwamen in de Eredivisie.

Play-Offs
Roda JC staat voor SC Cambuur onlosmakelijk verbonden met de play-offs in het seizoen 2008/2009. In een zenuwslopende nacompetitie misten de Leeuwarders op het nippertje promotie naar de Eredivisie. In een drieluik, waarin de clubs 1-1, 0-0 en 2-2 speelden, moest een strafschoppenreeks uitsluitsel bieden. De club uit Limburg nam de penalty’s beter en de rest is geschiedenis.

Er kleven zowel positieve als negatieve herinneringen aan de nacompetitie die Cambuur in dat seizoen speelde. De negatieve herinnering is natuurlijk de verloren beslissingswedstrijd tegen Roda JC, maar er gebeurde veel meer in de tijd. Wie herinnert zich nog de wijze waarop Cambuur weer is gaan leven in de regio? Na een aantal zeer zware jaren, was de club in heel Leeuwarden weer het onderwerp van het gesprek. In positieve zin ditmaal. Cambuur werd (weer) een uithangbord voor de stad en dat is sindsdien niet meer veranderd.

Terug in de Eredivisie
SC Cambuur speelde sinds de terugkeer in de Eredivisie vier keer tegen Roda JC: twee keer in Kerkrade en twee keer in Leeuwarden. Alleen voor eigen publiek werden de Limburgers eenmaal verslagen. Dat was in het eerste seizoen dat Cambuur weer uitkwam op het hoogste niveau. Nadat Kees Luijckx en Guy Ramos van het veld waren gestuurd, scoorde Paco van Moorsel vlak voor tijd de winnende 1-0.

De laatste keer dat Roda JC in Leeuwarden was, verliep minder positief voor de thuisploeg. SC Cambuur zat in de hoek waar de klappen vielen en ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen de Limburgers. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel aan het begin van de tweede helft. Cambuur leed slordig balverlies op de eigen helft, waarna Georgiy Zhukov een afgemeten voorzet gaf op het hoofd van doelpuntenmaker Tom Van Hyfte.

Uitslagen laatste vijf officiële wedstrijden
19-03-2016 SC Cambuur – Roda JC 0-1
03-10-2015 Roda JC – SC Cambuur 1-1
22-02-2014 SC Cambuur – Roda JC 1-0
09-08-2013 Roda JC – SC Cambuur 2-0
03-06-2009 SC Cambuur – Roda JC 2-2

Foto: www.dijksfotografie.nl