058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Roda JC

Historische resultaten SC Cambuur – Roda JC

21 februari 2020, 15:25

Voor de twaalfde keer is Roda JC gast in het Cambuurstadion. De club uit Kerkrade is afgaande op de historische resultaten de favoriet om vanavond met de zege aan de haal te gaan. Twee keer hield SC Cambuur de punten in eigen huis, zes maal werd er gelijkgespeeld en vier keer ging de overwinning naar Roda JC.

Eerder dit seizoen
Het is vanavond de tweede keer dit seizoen dat SC Cambuur en Roda JC elkaar treffen. Toen de clubs elkaar in november in Kerkrade ontmoetten, ging de zege naar het team van trainer Henk de Jong. Jamie Jacobs en matchwinner Robert Mühren bezorgden de geel-blauwen de volle buit.

Al na drie en een halve minuut nam SC Cambuur de leiding in het Parkstad Limburg Stadion. De thuisploeg liet zich verrassen in de counter, die subliem werd uitgespeeld door de bezoekers. Nadat Mühren de bal had verlengd, kon Robin Maulun het halve veld oversteken. Hij behield het overzicht en bereikte Jacobs, die met een droge schuiver de score opende.

Roda JC gaf zich niet meteen gewonnen en kwam een halfuur later terug tot 1-1. Met enig fortuin viel de bal voor de voeten van de van Chelsea gehuurde Iké Ugbo, die doelman Sonny Stevens verschalkte. Na rust trok SC Cambuur de wedstrijd naar zich toe. Issa Kallon was met een schot op de paal al dicht bij de 1-2, waarna Mühren op aangeven van Kallon alsnog de winnende treffer maakte.

Play-offs
Roda JC staat voor SC Cambuur onlosmakelijk verbonden met de play-offs in het seizoen 2008/2009. In een zenuwslopende nacompetitie misten de Leeuwarders op het nippertje promotie naar de Eredivisie. In een drieluik, waarin de clubs 1-1, 0-0 en 2-2 speelden, moest een strafschoppenreeks uitsluitsel bieden. De club uit Limburg nam de penalty’s beter en de rest is geschiedenis.

Er kleven zowel positieve als negatieve herinneringen aan de nacompetitie die SC Cambuur in dat seizoen speelde. De negatieve herinnering is natuurlijk de verloren beslissingswedstrijd tegen Roda JC, maar er gebeurde veel meer in de tijd. Wie herinnert zich nog de wijze waarop Cambuur weer is gaan leven in de regio? Na een aantal zeer zware jaren, was de club in heel Leeuwarden weer het onderwerp van het gesprek. In positieve zin ditmaal. SC Cambuur werd (weer) een uithangbord voor de stad en dat is sindsdien niet meer veranderd.

Uitslagen laatste vijf officiële wedstrijden
08-11-2019 Roda JC – SC Cambuur 1-2
15-02-2019 Roda JC – SC Cambuur 1-0
28-09-2018 SC Cambuur – Roda JC 0-1
19-03-2016 SC Cambuur – Roda JC 0-1
03-10-2015 Roda JC – SC Cambuur 1-1

Foto: www.cambuurimages.nl