058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – Roda JC

18 maart 2016, 9:06

Voor de tiende keer in de clubhistorie komt Roda JC te gast in het Cambuur Stadion. Opvallend is dat SC Cambuur en Roda JC elkaar in die wedstrijden nauwelijks ontlopen: De Leeuwarders wonnen twee keer, Roda JC twee maal en zes keer werd er gelijkgespeeld. Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Limburgers een wedstrijd in Leeuwarden speelden.

Play-Offs
Roda JC staat voor SC Cambuur onlosmakelijk verbonden met de Play-Offs in het seizoen 2008/2009. In een zenuwslopende nacompetitie misten de Leeuwarders op het nippertje promotie naar de Eredivisie. In een drieluik, waarin de clubs 1-1, 0-0 en 2-2 speelden, moest een strafschoppenreeks uitsluitsel bieden. De club uit Limburg nam de penalty’s beter en de rest is geschiedenis.

Er kleven zowel positieve als negatieve herinneringen aan de nacompetitie die Cambuur in dat seizoen speelde. De negatieve herinnering is natuurlijk de verloren beslissingswedstrijd tegen Roda JC, maar er gebeurde veel meer in de tijd. Wie herinnert zich nog de wijze waarop Cambuur weer is gaan leven in de regio? Na een aantal zeer zware jaren, was de club in heel Leeuwarden weer het onderwerp van het gesprek. In positieve zin ditmaal. Cambuur werd (weer) een uithangbord voor de stad en dat is sindsdien niet meer veranderd.

Terug in de Eredivisie
SC Cambuur speelde sinds de terugkeer in de Eredivisie drie keer tegen Roda JC: twee keer in Kerkrade, één keer in Leeuwarden. Eerder dit seizoen nam SC Cambuur een punt mee uit het Parkstad Limburg Stadion. De Leeuwarders kwamen via Bartholomew Ogbeche op 0-1, maar Tom Van Hyfte zorgde met een prachtige omhaal voor de puntendeling.

Vorig seizoen acteerde Roda JC niet op Eredivisie-niveau, maar twee seizoenen geleden wel. Het is twee jaar geleden dat de club uit Kerkrade een wedstrijd in Leeuwarden speelde. SC Cambuur boekte toen een belangrijke overwinning. Nadat Guy Ramos en Kees Luijckx hun tweede gele kaarten ontvingen, werden de negen van Roda JC door een late goal van Paco van Moorsel met 1-0 verslagen.

Uitslagen laatste vijf officiële wedstrijden
03-10-2015 Roda JC – SC Cambuur 1-1
22-02-2014 SC Cambuur – Roda JC 1-0
09-08-2013 Roda JC – SC Cambuur 2-0
03-06-2009 SC Cambuur – Roda JC 2-2
31-05-2009 Roda JC – SC Cambuur 0-0

Foto: www.dijksfotografie.com