058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – SBV Excelsior

17 april 2015, 11:05

Inclusief alle beker- en nacompetitiewedstrijden, namen SC Cambuur en SBV Excelsior het 53 keer tegen elkaar op. In totaal trok Excelsior 25 keer aan het langste eind, tegenover zestien winstpartijen voor SC Cambuur. De overige twaalf wedstrijden werden gelijkgespeeld.

Sta-in-de-weg
De Kralingers zijn voor de Leeuwarders vaak een sta-in-de-weg geweest. Wie herinnert zich nog de nacompetitiewedstrijden in de seizoenen 1999-2000 en 2000-2001? In 2000 knikkerde Excelsior Cambuur uit de Eredivisie, in 2001 verloor Cambuur tweemaal in de nacompetitie van Excelsior.

Ook de bekerwedstrijd in 2007-2008 is er eentje om niet te vergeten. Nadat Cambuur in een zinderende wedstrijd het AZ van Louis van Gaal in de beker uitschakelde, wachtte in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Dit liep uit in een kleine deceptie, want ondanks dat Cambuur sterk speelde, gingen de Rotterdammers er met een geniepige 1-2 overwinning vandoor.

Toch heeft Cambuur ook één van de mooiste herinneringen uit de clubgeschiedenis te danken aan een wedstrijd tegen Excelsior. Op 3 mei 2013 werden de Leeuwarders in een zinderende laatste speelronde kampioen van de Jupiler League in Rotterdam. Erik Bakker en Adnane Tighadouini maakten destijds de doelpunten.

Eerder dit seizoen
Cambuur hield eerder dit seizoen een punt over aan een bezoek op Woudestein. Zowel Henk de Jong als Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen konden na afloop van de wedstrijd leven met het 1-1 gelijkspel.

Het was de thuisploeg die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Spits Tom van Weert zorgde in de rebound voor de 1-0. Na rust leek Excelsior ook de 2-0 te maken, maar een goal van Jeff Stans werd wegens buitenspel van Van Weert afgekeurd.

De gelijkmaker van Cambuur kwam van de hand van Bartholomew Ogbeche. De clubtopscorer van de Leeuwarders schoot in eerste instantie nog tegen Gino Coutinho aan, maar zijn tweede inzet was wel raak: 1-1.

Spelers
Op dit moment zijn er in de Cambuur-selectie geen spelers die een verleden hebben bij Excelsior. Bij de Rotterdammers lopen twee mannen rond met een Cambuur-verleden: trainer Marinus Dijkhuizen en aanvoerder Sander Fischer.

Foto: www.dijksfotografie.com