058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Sparta Rotterdam

12 januari 2019, 19:13

SC Cambuur ontvangt morgenmiddag voor de elfde keer in de clubgeschiedenis Sparta Rotterdam in een officieel duel. In totaal troffen de teams elkaar in competitieverband al 21 keer. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Zij wisten elf van de ontmoetingen te winnen. De Leeuwarders wonnen zes keer en vier maal eindigde een wedstrijd tussen Cambuur en Sparta in een gelijkspel.

Meer dan zes jaar geleden
Omdat beide clubs de afgelopen jaren enige tijd in de Eredivisie bivakkeerden, is het alweer een tijdje geleden dat Sparta Rotterdam in Leeuwarden is langsgekomen. De laatste SC Cambuur – Sparta dateert van september 2012. In een spectaculair duel won Cambuur met 3-2.

SC Cambuur -met onder anderen Wout Droste, Erik Bakker, Mohamed El Makrini, Michiel Hemmen en Oebele Schokker in de basis- keek halverwege de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Donovan Deekman en Iliass Bel Hassani.

In de tweede helft rechtten de Leeuwarders de rug. Hemmen zorgde tien minuten na rust voor de aansluitingstreffer en tekende niet veel later ook voor de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd zorgde de ingevallen Marco van der Heide ervoor dat de punten in Leeuwarden bleven.

Nederlaag in Rotterdam
Enkele maanden geleden troffen de teams elkaar in Rotterdam. Na een uitstekende competitiestart maakten de Leeuwarders een vrije val op de ranglijst. In Rotterdam ging het wederom mis voor Cambuur, dat met 3-0 aan de broek kreeg tegen de titelkandidaat.

Al binnen zeven minuten was het raak voor Sparta. Een voorzet vanaf links kon niet goed worden weggewerkt door David Sambissa, die in een duel met spits Lars Veldwijk de bal in eigen doel schoot. Nadat Nigel Robertha een dot van een kans had gekregen, kwam Sparta een paar minuten voor rust op 2-0. Kevin Schindler maakte in het strafschopgebied een onnodige overtreding, waarna Veldwijk vanaf elf meter raak schoot.

Na rust gaf Cambuur niet thuis en moest het nog een doelpunt incasseren. Balverlies van de ongelukkige Schindler leidde de derde goal van de Spartanen in. Met een bekeken schot langs doelman Xavier Mous tekende Mohamed Rayhi voor de 3-0 eindstand.