058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Telstar

1 december 2017, 13:44

Kijkend naar de historische resultaten, dan is het geen uitgemaakte zaak wie vanavond de wedstrijd tussen SC Cambuur en SC Telstar wint. De Leeuwarders wonnen sinds de eeuwwisseling weliswaar vaker dan de bezoekers uit Velsen-Zuid, maar het verschil tussen de clubs is niet zo groot als velen zullen denken. SC Cambuur won van de 28 ontmoetingen twaalf keer, Telstar stapte negen keer als winnaar van het veld en zeven keer werden punten verdeeld.

Ongeslagen reeks
Veel van de overwinningen die Telstar boekte, dateren van de periode waarin het SC Cambuur wat minder voor de wind ging. De resultaten van SC Cambuur tegen Telstar zijn de laatste seizoenen een stuk beter. De Leeuwarders verloren geen van de laatste zes onderlinge duels en gingen in de tien laatste ontmoetingen met Telstar slechts één keer onderuit. Het zijn veelbelovende cijfers voor de manschappen van Sipke Hulshoff en Jan Bruin.

Afgelopen seizoen
SC Cambuur overtuigde vorig seizoen twee keer tegen Telstar. Beide ontmoetingen eindigden in ruime overwinningen voor de Leeuwarders, die in twee wedstrijden liefst acht keer wisten te scoren.

De eerste van de twee zeges boekte SC Cambuur in Velsen. De Leeuwarders verkeerden in bloedvorm en boekten hun vierde zege op rij door met 0-3 van Telstar te winnen. De score werd vlak voor rust geopend door Jamiro Monteiro. In de tweede helft zette Martijn Barto de 0-2 op het scorebord. Sander van de Streek besliste de wedstrijd door de 0-3 tegen de touwen te koppen.

Een paar maanden later troffen de clubs elkaar weer, dit keer in Leeuwarden. Net als in Velsen waren de drie punten voor SC Cambuur. Het aanwezige publiek werd op liefst zes doelpunten getrakteerd, waarvan vijf van de thuisploeg: 5-1.

Van de Streek en Tarik Tissoudali scoorden voor rust. In de tweede helft prikte SC Cambuur er nog drie bij. Eerst benutte Erik Bakker een strafschop, vervolgens deden ook Xander Houtkoop en Barto een duit in het zakje. Tussendoor maakte Naoyuki Yamazaki de score nog iets dragelijker voor de bezoekers uit Velsen.