058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Telstar

Historische resultaten SC Cambuur – Telstar

14 september 2018, 13:00

Kijkend naar de historische resultaten, dan is het geen uitgemaakte zaak wie vanavond de wedstrijd tussen SC Cambuur en SC Telstar wint. De Leeuwarders wonnen sinds de eeuwwisseling weliswaar vaker dan de bezoekers uit Velsen-Zuid, maar het verschil tussen de clubs is niet zo groot als velen zullen denken. SC Cambuur won van de dertig ontmoetingen veertien keer, Telstar stapte negen keer als winnaar van het veld en zeven keer werden punten verdeeld.

Ongeslagen reeks
Veel van de overwinningen die Telstar boekte, dateren van de periode waarin het SC Cambuur wat minder voor de wind ging. De resultaten van SC Cambuur tegen Telstar zijn de laatste seizoenen een stuk beter. De Leeuwarders verloren geen van de laatste acht onderlinge duels en gingen in de twaalf laatste ontmoetingen met Telstar slechts één keer onderuit. Het zijn veelbelovende cijfers voor de manschappen trainer René Hake.

Afgelopen seizoen
Op de ranglijst eindigde Telstar het afgelopen seizoen weliswaar boven SC Cambuur, maar in de onderlinge wedstrijden trokken de Leeuwarders aan het langste eind. Twee keer werd de club uit Velsen-IJmuiden met een miniem verschil ontslagen; de thuiswedstrijd eindigde in 2-1, het uitduel in 0-1.

De teams troffen elkaar het afgelopen seizoen in het Cambuurstadion voor de eerste keer. De openingsfase van de wedstrijd waren voor de Leeuwarders, die er echter niet in slaagden om een doelpunt te forceren. Daarna werd Telstar steeds sterker, maar met enig fortuin bleven de Leeuwarders overeind.

Vlak na rust was het wel raak voor de bezoekers. Mohamed Hamdaoui, de beste speler op het veld, scoorde na een fraaie actie uit een nagenoeg onmogelijke hoek de 0-1. In de slotfase boog SC Cambuur de achterstand om naar een voorsprong. Furdjel Narsingh tekende van dichtbij voor de gelijkmaker, waarna Ricardo Kip vanaf de strafschopstip de winnende goal maakte.

In april werd de ontmoeting tussen de clubs ook beslist door een strafschop. Na een halfuur spelen maakte Justin Mathieu vanaf elf meter de enige goal van de wedstrijd. Telstar stond toen door een rode kaart van Rodny Lopes Cabral al met tien man. Kevin van Kippersluis mocht twintig minuten voor tijd ook een penalty nemen, maar hij miste.

Laatste vijf onderlinge duels
28-04-2018 SC Telstar – SC Cambuur 0-1
01-12-2017 SC Cambuur – SC Telstar 2-1
14-04-2017 SC Cambuur – SC Telstar 5-1
28-11-2016 SC Telstar – SC Cambuur 0-3
08-03-2013 SC Telstar – SC Cambuur 1-1

Foto: www.dijksfotografie.nl