058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – Telstar

Historische resultaten SC Cambuur – Telstar

14 april 2017, 11:33

Kijkend naar de historische resultaten, dan is het geen uitgemaakte zaak wie vanavond de wedstrijd tussen SC Cambuur en SC Telstar wint. De Leeuwarders wonnen sinds de eeuwwisseling weliswaar vaker dan de bezoekers uit Velsen-Zuid, maar het verschil tussen de clubs is niet zo groot als velen zullen denken. SC Cambuur won van de 27 ontmoetingen elf keer, Telstar stapte negen keer als winnaar van het veld en zeven keer werden punten verdeeld.

Ongeslagen reeks
Veel van de overwinningen die Telstar boekte, dateren van de periode waarin het SC Cambuur wat minder voor de wind ging. De resultaten van SC Cambuur tegen Telstar zijn de laatste seizoenen een stuk beter. De Leeuwarders verloren geen van de laatste vijf onderlinge duels en gingen in de tien laatste ontmoetingen met Telstar slechts één keer onderuit. Het zijn veelbelovende cijfers voor de manschappen van Sipke Hulshoff en Arne Slot.

Eerder dit seizoen
De laatste ontmoeting tussen de twee clubs dateert van een aantal maanden geleden. In het Rabobank IJmond Stadion boekte SC Cambuur een afgetekende 0-3 overwinning op het team van trainer Michel Vonk.

Jamiro Monteiro leek in de eerste helft de score te openen, maar op aangeven van de grensrechter annuleerde de grensrechter de goal. Niet veel later was het echter alsnog raak voor Monteiro en SC Cambuur. Met een geplaatst schot zette de middenvelder de 1-0 op het scorebord. Het was een verdiende voorsprong voor de dominerende Leeuwarders.

In de tweede helft ging SC Cambuur vrolijk door met kansen creëren. Na een klein uurtje spelen profiteerde Martijn Barto van een fout in de verdediging van Telstar en verdubbelde hij de score. De definitieve beslissing viel pas laat in de wedstrijd. Sander van de Streek stond aan het einde van een mooie aanval en kopte de 3-0 tegen de touwen.

Stefano Lilipaly
Stefano Lilipaly is een speler die het seizoen bij Telstar startte en sinds de winterstop bij SC Cambuur onder contract staat. De middenvelder heeft in zijn eerste maanden in Leeuwarden een uitstekende indruk gemaakt en al een paar wonderschone doelpunten gemaakt. Na twaalf competitiewedstrijden in het shirt van SC Cambuur staat voor Lilipaly de teller op zes goals. Namens Telstar scoorde hij in de eerste seizoenshelft vier keer, waardoor hij dit seizoen in totaal al tien doelpunten maakte in de Jupiler League.

Laatste vijf onderlinge duels
28-11-2016 SC Telstar – SC Cambuur 0-3
08-03-2013 SC Telstar – SC Cambuur 1-1
30-11-2012 SC Cambuur – SC Telstar 3-2
27-04-2012 SC Cambuur – SC Telstar 3-1
18-11-2011 SC Telstar – SC Cambuur 2-5

Foto: www.dijksfotografie.com