058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – TOP Oss

Historische resultaten SC Cambuur – TOP Oss

18 oktober 2019, 13:05

SC Cambuur ontvangt vanavond TOP Oss, dat in het verleden al twintig keer te gast was in Leeuwarden. De thuisploeg trok het vaakst aan het langste eind: dertien maal bleven de punten in Het Noorden, drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en TOP Oss won vier keer.

Bijzondere uitslagen
Het publiek is de voorbije jaren vaak de grote winnaar geweest bij wedstrijden tussen SC Cambuur en TOP Oss. Liefst drie keer werd er bij een ontmoeting tussen de clubs negen (!) keer gescoord. De eerste krankzinnige uitslag dateert van 13 november 2009. Cambuur ging toen op bezoek in Oss en won met 4-5. De Ossenaren maakten tot vier keer toe de aansluitingstreffer, maar door doelpunten van Mark de Vries, Sandor van der Heide, Danny Guijt, Nassir Maachi en Kévin Diaz ging de zege naar de bezoekers.

Het duurde niet lang tot Cambuur en Oss er wederom een spektakel van maakten. Enkele maanden na de 4-5 kwamen de Ossenaren naar Leeuwarden en werden zij op een 8-1 nederlaag getrakteerd; voor Cambuur een evenaring van de grootste overwinning in het profvoetbal. Maachi (twee keer), Mark de Vries (drie keer), Sandor van der Heide (twee keer) en Reza Ghoochannejhad scoorden namens Cambuur, alvorens Tim Peters vlak voor tijd de eer een heel klein beetje redde voor Oss.

De reeks bijzondere uitslagen eindigt (vooralsnog) in 2017. In maart haalde Cambuur in het Frans Heesenstadion weer hard uit tegen Oss. Ditmaal stond er na het laatste fluitsignaal een 2-7 eindstand op het scorebord. Sander van de Streek maakte een hattrick, Stefano Lilipaly scoorde er twee en Jordy van Deelen en Martijn Barto namen ook een doelpunt voor hun rekening.

Vorig seizoen
Het afgelopen seizoen vielen in totaal vier doelpunten bij de twee ontmoetingen tussen Cambuur en Oss. Alle goals werden in de wedstrijd in Noord-Brabant gemaakt. Door een hattrick van Karim Rossi – inmiddels speler van het Zwitserse FC Chiasso – wonnen de Leeuwarders met 1-3. Hij maakte als invaller al zijn doelpunten in de tweede helft.

In Leeuwarden vielen een paar maanden later geen doelpunten. Zowel Cambuur als Oss creëerde nauwelijks kansen, met een 0-0 eindstand als logisch gevolg.

Laatste vijf ontmoetingen
01-03-2019 SC Cambuur -TOP Oss 0-0
31-08-2018 TOP Oss – SC Cambuur 1-3
02-03-2018 TOP Oss – SC Cambuur 2-1
13-10-2017 SC Cambuur – TOP Oss 1-3
13-03-2017 TOP Oss – SC Cambuur 2-7

Foto: www.cambuurimages.nl