058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – TOP Oss

Historische resultaten SC Cambuur – TOP Oss

1 maart 2019, 15:00

TOP Oss is een tegenstander die SC Cambuur in het verleden al vaak trof. De Ossenaren kwamen in totaal negentien keer op bezoek in Leeuwarden. De thuisploeg trok het vaakst aan het langste eind: dertien maal bleven de punten in het noorden, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en FC Oss won vier keer.

Bijzondere uitslagen
Het publiek is de voorbije jaren vaak de grote winnaar geweest bij wedstrijden tussen SC Cambuur en TOP Oss. Liefst drie keer werd er bij een ontmoeting tussen de clubs negen (!) keer gescoord. De eerste krankzinnige uitslag dateert van 13 november 2009. Cambuur ging toen op bezoek in Oss en won met 4-5. De Ossenaren maakten tot vier keer toe de aansluitingstreffer, maar door doelpunten van Mark de Vries, Sandor van der Heide, Danny Guijt, Nassir Maachi en Kévin Diaz ging de zege naar de bezoekers.

Het duurde niet lang tot Cambuur en Oss er wéér een doelpuntenspektakel van maakten. Enkele maanden na de 4-5 kwamen de Ossenaren naar Leeuwarden en werden zij op een 8-1 nederlaag getrakteerd; voor Cambuur een evenaring van de grootste overwinning in het profvoetbal. Maachi (twee keer), Mark de Vries (drie keer), Sandor van der Heide (twee keer) en Reza Ghoochannejhad scoorden namens Cambuur, alvorens Tim Peters vlak voor tijd enigszins de eer redde voor Oss.

De reeks bijzondere uitslagen eindigt (vooralsnog) in 2017. In maart haalde Cambuur in het Frans Heesenstadion weer hard uit tegen Oss. Ditmaal stond er na het laatste fluitsignaal een 2-7 eindstand op het scorebord. Sander van de Streek maakte een hattrick, Stefano Lilipaly scoorde er twee en Jordy van Deelen en Martijn Barto namen ook een doelpunt voor hun rekening.

Karim Rossi’s avond
Eind augustus ontmoetten Cambuur en Oss elkaar voor de eerste keer dit seizoen. In Noord-Brabant wonnen de Leeuwarders met dank aan één man: Karim Rossi. De spits – inmiddels verkast naar Telstar – kwam halverwege de wedstrijd als invaller binnen de lijnen en boog eigenhandig een 1-0 achterstand om naar 1-3.

Rossi tekende twee minuten na rust voor de gelijkmaker. Op aangeven van Kevin van Kippersluis schoot de aanvaller de bal beheerst in de korte hoek. Vlak voor tijd maakte hij de comeback compleet door uit de draai de bal achter Nick Olij te schieten. Zijn invalbeurt maakte hij nog memorabeler door in blessuretijd zijn hattrick compleet te maken.

Laatste vijf ontmoetingen
31-08-2018 TOP Oss – SC Cambuur 1-3
02-03-2018 TOP Oss – SC Cambuur 2-1
13-10-2017 SC Cambuur – TOP Oss 1-3
13-03-2017 TOP Oss – SC Cambuur 2-7
21-10-2016 SC Cambuur – TOP Oss 4-2

Foto: www.dijksfotografie.nl